Nous indicis sobre la fi dels applets java. L’AOC està enllestint una solució alternativa com a eina de signatura electrònica

D’acord amb la seva planificació oficial, Oracle te previst publicar el 23 de Març de 2017 la nova versió de la seu Java Development Kit (JDK 9). Entre altres novetats, la llista de canvis prevista i publicada contempla no recomanar l’ús de la API dedicada a implementar applets de java. Segons informa la nota, la intenció d’Oracle no és la de deshabilitar l’execució dels applets, si no deixar de recomanar la seva implementació, ja que els principals navegadors estan deixant de permetre el seu ús. Per fer-ho, afegiran l’etiqueta “@Deprecated(since=9)” a les classes emprades durant el seu desenvolupament.

El Consorci AOC ha desenvolupat un servei alternatiu per tal que les Administracions Públiques Catalanes puguin substituir els actuals applets de signatura electrònica. És un servei centralitzat que possibilita l’execució del programari de signatura electrònica fora del navegador. El servei està actualment en Preproducció, i esperem disposar de l’entorn en Producció durant el mes de Setembre. Tot i això, aquells ens que es vulguin començar a integrar, ja poden començar a fer-ho demanant-ho al Servei de Suport Integració del Consorci, fent constar al formulari el servei “VALid: Eina de Signatura”. La documentació d’integració es troba disponible al següent enllaç.

En qualsevol cas, el Consorci AOC treballa amb la hipòtesi que els applets de java ja no es podran fer servir a principis de l’any 2017, i anima als ens que els estiguin emprant a començar a treballar en la seva substitució.

X