Informe de l’activitat de l’AOC (febrer de 2016): nou servei de consulta d’antecedents penals

emprenta

Aquest mes de febrer, Via Oberta ha sumat quasi 1,8 milions d’intercanvis, entre els quals hi ha la nova consulta d’inexistència d’antecedents penals. El que s’obté amb aquest tràmit és una certificació negativa de comissió de delictes emesa pel Registre Central de Penats del Ministeri de Justícia. En cas que el ciutadà tingui antecedents, la consulta retorna un missatge en el qual s’informa a l’administració requeridora que ha de demanar-li al ciutadà que sol·liciti un Certificat d’antecedents penals a l’oficina de Justícia corresponent. Amb aquesta incorporació, ja hi ha 45 serveis disponibles a Via Oberta.

Pel que fa a l’e-NOTUM, s’ha assolit un nou rècord amb 33.823 notificacions. Com ja és habitual, els ens més actius han estat la Generalitat de Catalunya (quasi 14 mil) i l’Ajuntament de Barcelona (6.772).

També destaca particularment l’e-Valisa, que amb 8.308 tramitacions (el 39% de les quals han estat del Departament d’Ensenyament) ha assolit el seu màxim històric.

Per altra banda, cal esmentar que el servei Transparència acumula quasi 400 usuaris només en els dos primers mesos de 2016.

Finalment, aquest mes de febrer han finalitzat els treballs de migració del servei Geolocal cap a la plataforma Instamaps-Geolocal, la plataforma web oberta per a la creació, disseminació i compartició de mapes a Internet creada per l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC).

Mitjançant l’enllaç següent, podeu accedir a l’informe complet de les dades d’activitat dels serveis. Febrer 2016.

X