Els municipis del Bages estalvien prop de mig milió d’euros amb l’administració electrònica

jornadabages2Manresa, Sant Fruitós de Bages, Artés, Navarcles, Sant Vicenç de Castellet, Sant Joan de Vilatorrada, Santpedor, Sallent, Cardona i Avinyó han estalviat, de manera conjunta 427.000 euros fent servir l’Administració electrònica.

Són dades que es desprenen de l’estudi realitzat per l’AOC i que es va presentar el passat 2 de desembre durant la jornada d’e-administració convocada pel Consell Comarcal del Bages a Manresa. L’objectiu de la jornada era facilitar informació jurídica i tecnològica als municipis per tal que coneguin les noves lleis de procediment administratiu i puguin valorar el nivell d’adaptació a la normativa.

La sessió ha posat de relleu que la majoria d’Ajuntaments tenen disponibles les eines necessàries per poder disposar de serveis d’administració electrònica que garanteixin els compliments de les lleis en aquest àmbit. Però s’observa que encara hi ha dificultats per consolidar l’ús de totes elles com a eina habitual de treball. Per això s’ha proposat la formació dels treballadors municipals i començar a utilitzar l’Administració electrònica en procediments concrets i posteriorment generalitzar-la.

En general, en els àmbits on es detecten més mancances d’ús són les eines de gestió d’expedients acompanyades d’una metodologia de treball comuna entre totes les administracions, els taulers electrònics d’anuncis i edictes i les notificacions electròniques. En canvi, l’ús de l’Administració electrònica està molt més consolidat en el perfil del contractant o la factura electrònica.

X