mapa-opendataActualment existeixen  múltiples iniciatives de dades obertes a l’Administració, que han estat específicament dissenyades per facilitar i dinamitzar la reutilització de la informació pública, a partir del que s’anomenen catàlegs de dades.

El projecte Aporta, dins del portal datos.gob.es, ha publicat un mapa amb la finalitat de facilitar la localització de les iniciatives de dades obertes ja existents, així com per estimular la posada en marxa d’altres noves.

Accés al Mapa de caracterització d’iniciatives de dades obertes a Espanya

A partir d’aquest mapa interactiu, l’usuari pot localitzar geogràficament cadascun dels projectes de dades obertes identificats a l’actualitat.

A més d’ubicar els catàlegs de dades oberts de les administracions públiques, s’indica mitjançant una escala de colors si són de caràcter local, autonòmic o estatal. I en fer clic en el marcador de cada projecte, s’accedeix a informació sobre la iniciativa que estigui disponible públicament.

En aquesta línia i centrant-nos en l’àmbit local, l’Ajuntament de Barcelona també disposa del Visualitzador de dades sobre un mapa, que permet previsualitzar les dades dels datasets que contenen informació georeferenciada sobre el mapa de Barcelona. Per exemple, el dataset que conté informació sobre els punts WIFI públics de la ciutat.

X