data-projectsEl Big Data ha suposat una gran oportunitat per al desenvolupament de nous productes i serveis, com per exemple aplicacions per a mòbils o productes de business intelligence per a les empreses, negocis que han ajudat a crear i impulsar llocs de treball i també a millorar la qualitat de vida dels ciutadans.

Conscients del gran potencial que ofereixen les dades, la Unió Europea ha publicat al seu portal web alguns exemples de projectes d’investigació que ens poden ajudar en el nostre dia a dia en àmbits com:

Salut i benestar: l’anàlisi de grans conjunts de dades clíniques pot donar lloc a l’optimització de l’eficàcia clínica, ajudant els metges a prendre les decisions correctes amb més rapidesa i donant als pacients tractaments més oportuns i apropiats, i també pot conduir a grans estalvis de costos, a través d’una identificació més precisa dels procediments o la duplicació de proves innecessàries.

Transport: a través dels sensors, dades de GPS i fins i tot les xarxes socials, el sector de transport pot beneficiar-se de la recollida de dades massives, que amb un ús intel·ligent poden ajudar a millorar els fluxos de trànsit de les grans ciutats o estalviar temps i diners a ciutadans i empreses amb l’ús de sistemes de planificació de rutes.

Medi ambient: la revolució del big data comporta noves  formes d’entendre i fer front als reptes mediambientals. Una gestió optimitzada de les dades pot ajudar als científics en les seves investigacions i permetre als responsables polítics a prendre decisions informades, per lluitar contra el canvi climàtic i reduir costos, o en el cas de les smart cities, reduir el consum energètic.

Per conèixer en detall quins són els projectes que actualment s’estan desenvolupant dins el marc de la Unió Europea, amb l’objectiu de fomentar l’economia de dades i millorar la seva diferenciació competitiva, consulteu l’enllaç següent: What can big data do for you?

Font: datos.gob.es

 

X