Les 10 tendències tecnològiques previstes per 2015

DispositiusUn any més la consultora Gartner, referent  mundial en qüestions de tecnologies de la informació (TI), ha identificat les deu tendències tecnològiques que les empreses hauran de tenir en compte en les seves decisions estratègiques per als pròxims tres anys.

Aquestes prediccions, presentades recentment al Symposium/ITxpo 2014 d’Orlando (Florida), destaquen com a pròximes tendències les tecnologies relacionades amb la fusió de dispositius i entorns, les màquines intel·ligents i el cloud/client computing, entre d’altres.

Segons destaca Gartner, el 2015 serà l’any de la fusió dels mons real i virtual i l’arribada de la intel·ligència a tots els àmbits, entesa com la capacitat dels dispositius de transcendir totes les barreres.

Si la tecnologia dels dispositius mòbils intel·ligents continua progressant, la consultora prediu un major èmfasi en atendre les necessitats dels usuaris mòbils en diversos contextos i entorns, enlloc de centrar-se només en els dispositius. Apareixeran noves pantalles intel·ligents i dispositius connectats en moltes formes, mides i estils d’interacció, per la qual cosa les empreses TI hauran d’estar preparades davant els nous reptes de disseny i d’experiència d’usuari.

Una altra tendència destacada és el cloud and client computing, la convergència del núvol i la informàtica mòbil. Pel 2015, segons Gartner, el punt clau estarà en promocionar aplicacions centralment coordinades que puguin suportar la utilització simultània a través de múltiples dispositius.

Per conèixer en detall l’anàlisi de Gartner podeu accedir a l’enllaç: Les 10 tendències tecnològiques de 2015

 

X