La Comissió Europea estimula la digitalització de les pimes

La Comissió Europea (CE) ha fet públic un pla per ajudar a créixer les pimes i les petites empreses de les regions d’Europa mitjançant la utilització de les tecnologies digitals.

Amb l’objectiu de garantir que el finançament assignat a les pimes per a la millora de les seves capacitats TIC i de comerç electrònic s’utilitzi ràpidament i en la seva totalitat, s’oferiran uns xecs d’innovació (innovation vouchers) de fins a 10.000 euros que es podran bescanviar per serveis TIC especialitzats o formació sobre eines digitals o comerç electrònic.

La presència en línia i l’ús d’altres tecnologies digitals augmenta la competitivitat, les exportacions i les oportunitats en el mercat nacional. Les petites empreses connectades a la web en els països del G-20 exhibeixen un creixement dels ingressos un 22% superior a les que utilitzen poc o gens la web.

Segons la vicepresidenta de la Comissió Europea, Neelie Kroes, “les petites empreses que utilitzen els serveis digitals creixen dues vegades més de pressa, exporten el doble i creen el doble de nous llocs de treball”.

X