“Busquem la “porta del darrere” per enviar documentació de forma 100% electrònica” (Ajuntament de Viladasens)

L’Ajuntament de Viladasens ha apostat per la gestió digital en l’àmbit administratiu i l’adopció de noves línies d’actuació amb proveïdors i ciutadans que millorin l’eficàcia, l’eficiència administrativa i la qualitat del sector públic

Joan Maria Figueras Xargay, secretari de l’Ajuntament de Viladasens, explicava al Consorci AOC que des de fa uns anys cerquen alternatives per tramitar el màxim en electrònic i estalviar, per exemple, en segells. “Alguns mesos hem gastat 4 o 5 euros en segells”, afirma el secretari.

“Ens hem adonat que abans d’abordar al ciutadà som nosaltres en qui hem de millorar”. Això vol dir que les comunicacions amb l’Administració i més tard amb les empreses “cal que les fem en electrònic. Després ja vindrà el ciutadà, al qual li costa més, per exemple, disposar d’un certificat digital o d’un ordenador configurat amb els drivers necessaris per notificar electrònicament”.

Des de l’Ajuntament intenten que la transmissió d’informació sigui en línia i, si no és possible, busquen nous camins.

En l’enllaç següent teniu les iniciatives de l’Ajuntament per comunicar-se de forma electrònica amb l’Administració, els proveïdors i els ciutadans.

X