El CESICAT aconsella com evitar infeccions amb codi maliciós en dispositius mòbils

Les organitzacions de delinqüents cibernètics cada cop empren estratègies més sofisticades per aconseguir els seus objectius.

El darrer frau, conegut com a Man in the Mobile (MitMo, ¿L¿home al mòbil¿, en anglès), s¿ha destapat aquestes darreres setmanes a l¿Estat espanyol i ja no només involucra a ordinadors, sinó que també afecta a telèfons mòbils de darrera generació (els telèfons intel·ligents o smart phones). L¿objectiu d¿aquestes accions delictives és infectar amb codi maliciós els dispositius mòbils per interceptar comunicacions d’autorització de transaccions bancàries.

El CESICAT ha investigat un d¿aquests terminals infectats i ha pogut determinar el ¿modus operandi¿ dels ciberdelinqüents.

Per conèixer les tàctiques que utilitzen els delinqüents per infectar dispositius mòbils amb l¿objectiu de cometre frau electrònic i les propostes d¿actuació i protecció davant d¿aquests atacs, podeu accedir a la nota de premsa del CESICAT sobre el MitMo. A més, a la nota s¿hi ha inclòs un vídeo per explicar en imatges l’operativa d¿aquests atacs.

Man in the Mobile en català Man in the Mobile en español Man in the Mobile in English

X