Lliurats els IV Premis CATCert a les millors iniciatives de signatura electrònica sota la presidència del conseller de Governació

En l’acte de cloenda dels IV Premis CATCert celebrats ahir al vespre a la Llotja de Mar de Barcelona, el conseller de Governació i president del Consorci AOC Jordi Ausàs va lliurar a l’Ajuntament de Barcelona el premi a la millor iniciativa d’ús de la signatura electrònica en les relacions entre les administracions públiques i les empreses. Els guardons, convocats anualment per l’Agència Catalana de Certificació – CATCert, reconeixen l’esforç de les organitzacions en la promoció i l’ús de l’e-signatura.

En l’edició d’enguany, en la qual s’entregaven set guardons, es va premiar la Carpeta de les Empreses i Entitats del Portal de tràmits i serveis de l’Ajuntament de Barcelona pel gran salt qualitatiu en la millora dels serveis municipals que s’ofereixen a través d’Internet a les empreses i entitats de la ciutat de Barcelona. Amb un certificat digital de persona jurídica, aquestes podran realitzar progressivament qualsevol servei que requereixi la seva identificació i signatura.

El cap de serveis de comptes corrents de SEAT, Josep Mª Nadal, va recollir el premi a la millor iniciativa d’ús de la signatura electrònica en el sector privat pel sistema de facturació electrònica de la companyia automobilística. Amb aquest guardó es premia la millora que suposa per l’organització el fet d’implantar un canal de gestió amb els seus proveïdors i clients fent ús de la signatura electrònica que és més eficient i àgil. Aquest canal representa una unificació dels tràmits de tot el procés i la realització d’un gran volum de gestions.

Per la seva part, el departament d’Economia i Finances de la Generalitat de Catalunya va rebre el premi a la millor iniciativa d’ús de la signatura electrònica dins d’una administració pública pel seu projecte de Gestor Electrònic d’Expedients de Contractació; la Plataforma d’Integració i Col·laboració Interadministrativa del departament de Governació va rebre el guardó a la millor iniciativa d’ús de l’e-signatura en les relacions entre les administracions públiques; la targeta sanitària ONA del Govern basc va ser premiada amb el guardó a la millor iniciativa entre les administracions públiques i la ciutadania; l’Ajuntament de Manresa va recollir el premi Localret a la millor iniciativa de governs locals grans, mentre que el Consell Comarcal del Ripollès i de la Cerdanya va obtenir el premi a la millor iniciativa de governs locals petits i mitjans.

Rècord de participants a les V Jornades de Signatura Electrònica

En la seva cinquena edició, l’èxit tant d’assistents com de ponents ha consolidat les Jornades de Signatura Electrònica com a referent en el sector de la certificació electrònica. L’edició d’enguany de les JSe ha comptat amb més de 900 assistents i amb el suport de més de 70 empreses, organismes públics i institucions com ara autoritats de certificació, col·legis professionals, cambres de comerç i universitats, entre d’altres. Entre els assistents hi han participat responsables de l’àmbit públic i del privat així com també usuaris de signatura electrònica i professionals del sector.

X