Nou cercador de cobertura de banda ampla de Catalunya

La Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació, amb l’objectiu que els ciutadans coneguin la capacitat de connexió que permet el projecte Banda Ampla Rural impulsat per la Generalitat, ha activat un cercador al canal temàtic Societat de la Informació. L’aplicació permet cercar la cobertura de banda ampla amb tecnologia via ràdio WiMAX als municipis i nuclis de població de Catalunya. A través de simulacions per ordinador, el cercador ofereix la cobertura actual del municipi que se seleccioni, la disponibilitat de contractació del servei, així com una visualització gràfica sobre un mapa.

El Projecte Banda Ampla Rural va néixer l’any 2003 per tal de garantir les possibilitats de connexió a Internet per a tots els ciutadans de Catalunya, amb independència de la població on visquin. Aquest projecte s’estructura en diverses fases. La primera ha inclòs les entitats de població de més de 100 habitants i caps de municipi que no disposaven de servei ADSL de l’Alt Pirineu i Aran, les comarques de Lleida, el Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre. La segona fase acabarà a finals d’any i té la voluntat de donar cobertura a les entitats de població de més de 100 habitants i als caps de municipis de les comarques de Girona, les de la Catalunya Central i les d’àmbit metropolità.

L’empresa adjudicatària, Iberbanda, és la responsable de desplegar i explotar la xarxa mitjançant la tecnologia WiMAX, que permet un accés ràpid a Internet i serveis de telefonia IP.

X