Ampli suport institucional en el lliurament dels Premis CATCert

En el seu parlament de clausura dels III Premis CATCert, el conseller de Governació i Administracions Públiques, Joan Puigcercós, va reiterar l’aposta de la Generalitat cap a una Administració pública en xarxa. També va demanar que la signatura electrònica sigui un fort element de competitivitat per fer, entre tots, el salt cap a la Catalunya del segle XXI.

Els Premis CATCert

Els Premis CATCert, convocats anualment per L’Agència Catalana de Certificació, reconeixen l’esforç de les organitzacions en la promoció i l’ús de la signatura electrònica. Aquesta tercera edició, celebrada el 30 d’octubre a la Llotja de Mar de Barcelona, va estar copresidida per les conselleres de Justícia, Montserrat Tura i de Salut, Marina Geli, que van recollir els premis que es van concedir als seus respectius departaments.

Per la seva banda, el Departament de Justícia de la Generalitat va rebre el premi a la millor iniciativa d’ús de la signatura electrònica dins d’una Administració pública. Montserrat Tura, a l’hora de recollir el premi, va defensar la rellevant introducció de l’aplicació de la e-signatura a l’Administració de Justícia catalana en comparació a la resta de l’Estat i fins i tot en alguns llocs d’Europa.

La consellera Marina Geli va recollir el premi del Departament de Salut a la millor iniciativa en l’ús de l’e-signatura en les relacions entre una Administració pública i les empreses i/o professionals. Geli va recordar que el repte del departament Salut (reemplaçar la prescripció de la recepta de paper) demana una relació diferent entre els actors basada en la confiança i la confidencialitat.

Pel que fa a la resta de guardons, el Ministeri d’Administracions Públiques va rebre el premi a la millor iniciativa d’ús de la signatura electrònica en les relacions entre les administracions públiques; l’Ajuntament de Lleida a la millor iniciativa d’ús de la e-signatura en les relacions entre una Administració pública i la ciutadania; el Consell Comarcal de la Garrotxa i l’Ajuntament de Castellar del Vallès, el premi Localret a la millor iniciativa de governs locals petits i mitjans; l’Ajuntament de Terrassa va recollir el premi Localret a la millor iniciativa de governs locals grans; el premi CATCert a la millor iniciativa d’ús de la e-signatura en el sector privat va ser per al Banc Sabadell, i el premi especial de reconeixement per a una iniciativa de signatura electrònica CATCert va ser atorgat a l’Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat.

X