CATCert emet l’idCAT número 200.000

L’idCAT és un certificat digital emès per l’Agència Catalana de Certificació,CATCert, que garanteix la identitat dels ciutadans a Internet, i que els permet signar electrònicament documents que presenten a les administracions públiques. Actualment es poden fer amb l’idCAT més d’11.300 tràmits telemàtics que corresponen a 854 organismes. A http://www.idcat.cat/usos podeu consultar-los.

L’idCAT va néixer el 2004 i actualment hi ha més de 250 entitats de registre amb més de 1.500 operadors que emeten i gestionen l’idCAT a totes les comarques catalanes (podeu cercar la més propera aquí sense la col·laboració dels quals no hagués estat possible arribar a aquesta fita.

Comentaris

 • albert pujol ha dit:

  Quin tant per cent d’usos han fet aquest 200.000 idCATs emesos? quin tipus d’usuari utilitza l’idCAT? potser és aquesta la gran qüestió que hem d’analitzar i mirar més per la qualitat del servei i no tant per la quantitat.

 • David Pérez Godia ha dit:

  Primer de tot, volem agrair l’interès que ha despertat aquesta notícia. Esperem que hi hagi més comentaris al respecte.

  En relació a les qüestions que planteges, l’octubre passat vam fer arribar una enquesta del servei idCAT a tots els usuaris amb certificat vigent (en català, castellà, anglès i francès), amb preguntes sobre l’ús del certificat, valoració del servei, etc.
  El resultat de l’enquesta va ser:
  – Tot i que el 19% no l’havia fet servir mai, el 28% l’havia fet servir més de 10 cops.
  – La valoració mitjana del servei va ser 6.66.
  – El grup d’usuaris de l’idCAT són majoritàriament nascuts a Catalunya, més del 50% tenen estudis universitaris, i el grup d’edat majoritari té entre 30 i 44 anys (representen el 49% dels usuaris).
  Amb aquestes dades entenem que responem als teus dubtes sobre l’ús del certificat i el perfil dels usuaris.
  En tot cas, estem d’acord amb tu, quan dius que és més important mirar la qualitat del servei que no pas la quantitat, i ja fa temps que les nostres accions van encaminades a aconseguir aquest objectiu. Tanmateix, considerem que haver arribat a emetre 200.000 certificats és una efemèride a destacar.

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *