idCAT
Suport > idCAT > FAQ's > Compatibilitat dels certificats

Compatibilitat dels certificats

El certificat idCAT és compatible amb els sistemes operatius i navegadors més utilitzats. Comprova si la teva configuració permet l’ús de l’idCAT:

Descarrega (PDF, Unknown)

Nota: pot haver altres combinacions que no apareguin a la taula (perquè no s’han provat o perquè no funcionen al 100%) però que també permeten l’ús de l’idCAT.

IMPORTANT: si utilitzant l’idCAT (per exemple, identificant-te a la pàgina web d’una administració pública) t’apareix algun error, fes la prova que trobaràs aquí  per saber si el teu certificat funciona correctament. Si la prova és satisfactòria, el més probable  és que el problema no estigui en l’idCAT, sinó en la pàgina de l’administració. En aquest cas, hauries de contactar amb l’ens que ofereix el tràmit per resoldre el problema.

Aquesta informació ha estat útil?
Sí
NoNo
El 71% l'ha trobat útil (651 vots)
Millora aquest contingut

46 Comentaris

1. CAP DELS DOS ENLLAÇOS a les taules de compatibilitat dels certificats, funciona: s’ofereix de manera aparentment normal la descàrrega d’un fitxer pdf, accepto, selecciono lloc on desar-lo, però en tots els casos resulta un fitxer de 0bytes i naturalment no el puc obrir.

NOTA: fa poques setmanes vaig obtenir el certificat ACTIC d’aptituds informàtiques i he fet aquest procés des de diferents navegadors, i he mirat d’obrir el fitxer pdf descarregat amb diverses aplicacions de visualització de PDF’s.

1. Hola Núria,

T’informem que l’última actualització és de febrer de 2016, però tal com indica la FAQ, pot haver-hi altres combinacions que no apareguin a la taula (perquè no s’han provat o perquè no funcionen al 100%) però que també permetin l’ús de l’idCAT.

Gràcies pel teu comentari.

1. Estaria bé actualitzar les proves. Pels sistemes GNU/Linux, la versió d’Ubuntu és del 2010. La de Mac OS/X (Lion) és de 2012. Les versions més recents són de 2015 (Mac OS/X El Capitan) i 2016 (Ubuntu 16.04).

2. “T’informem que l’última actualització és de febrer de 2016”

Doncs us hi heu lluït: l’única versió de Linux que poseu, d’Ubuntu, està sense suport des de fa tres anys.

1. Hola Joan,

Comentar-te que hem traslladat el teu comentari als responsables del servei per tal que ho puguin valorar.

Gràcies per ajudar-nos a millorar.

3. Hola,
        La taula “Compatibilitat dels certificats idCAT en programari” es del 2014, segueix vigent?
        Us proposo que la feu nova.
        Gràcies per la vostra atenció.
        Joan.

1. Hola Joan,

Dispensa l’error.

La FAQ a la que fas referència ha estat actualitzada, doncs, l’enllaç estava malament.

Gràcies per ajudar-nos a millorar!

1. Bon dia,
            Des de la ultima actualització de Chrome ja no funciona el certificat, veritat?, quines alternatives tenim?
            Salutacions

2. Hola javi,

Pel què fa a la descàrrega de certificats amb Google Chrome i Microsoft Edge està temporalment fora de servei. Pots donar una ullada a la
            següent FAQ:
            No puc descarregar el certificat en programari amb Google Chrome o Microsoft Edge (Windows 10).

Si ja el tens instal·lat però no el pots fer servir, sempre pots fer una exportació a un altre navegador: Exportar un certificat en programari amb navegador Google Chrome

Tanmateix, si tens més dubtes o necessites aclariments pots contactar amb el nostre Centre d’Atenció a l’Usuari a través del botó “obre una petició” que trobaràs a la part superior dreta d’aquesta mateixa pàgina.

Esperem haver-te ajudat!

1. Hola José Miguel,

Et recomanem veure la següent FAQ: Puc descarregar l’idCAT al mòbil?, en cas que necessitis més aclariments, pots contactar amb el nostre Centre d’Atenció a l’Usuari, des del botó “obre una petició” que trobaràs a la part superior dreta d’aquesta mateixa pàgina.

Esperem haver-te ajudat!

2. Vaig instalar les clauus públiques i des de fa unes setmanes la signatura de la FMNT ha deixat d’anar-me a Lexnet i a eJusticia. Vaig llegir a una pàgina web que era per culpa del vostre programari de targeta criptogràfica. No sé si és ben cert, però si que puc dir que he instalat un nou usuari de Windows sense les vostres claus públiques i m’ha tornat a funcionar només per aquest usuari nou.
    La veritat és que la vostra pàgina és poc intuitiva per trobar informació i software.

1. Hola Jordi,

No tenim constància d’haver patit cap problema amb el nostre programari de targeta criptogràfica, pel que et recomanem, contactar amb el suport de la FNMT. Tanmateix si tens qualsevol dubte pel que fa a les nostres claus públiques, també pots contactar amb el nostre Centre d’Atenció a l’Usuari, a través del botó “obre una petició” que trobaràs a la part superior dreta d’aquesta mateixa pagina.

Atentament,

1. Hola Omar,

Te adjuntamos la siguiente FAQ: Como se descarga el certificado idCAT?, esperando que te sirva de ayuda, asimismo si persiste tu duda te recomendamos contactar con nuestro Centro de Atención al Usuario a través de la pestaña “abre una petición” que encontraras en la parte superior derecha de esta misma pagina.

Atentamente,

3. Trigaran molt els del servei a valorar si val la pena actualitzar a un sistema que no sigui Windows? Ho dic per que només em queda fins al dia 9 de juliol per descarregar-lo.

Tinc Mac des dels anys 80 i amb tota la tecnologia que hi ha, que només ho puguin fer els que tinguin un determinat sistema operatiu, és bastant frustrant.

1. Hola Carles,

No tenim data per la valoració a la qual fas referència però si podem dir-te, que si tens alguna incidència en fer la descarrega, pots contactar amb el nostre Centre d’Atenció a l’Usuari a través del botó “obre una petició” que trobaràs a la part superior dreta d’aquesta mateixa pàgina.

Atentament,

Suport AOC

1. Hola Natalia,

Per tal de saber si el teu certificat ha estat descarregat segueix els passos de la següent FAQ: Com puc provar si un idCAT funciona?
      Tanmateix, has de saber que el certifcat idCAT no el trobaràs a descarregues, el certificat queda guardat al navegador des del que s’hagi fet la instal·lació.
      Si tot i així, tens dubtes, pots contactar amb el nostre Centre d’Atenció a l’Usuari , a través del botó “obre una petició” que trobaràs al marge superior dret d’aquesta mateixa pàgina.

Atentament,

Suport AOC

1. Hola Mª Dolors,

Com no sabem quin dubte concret tens, et recomanem que contactis amb el nostre Centre d’Atenció a l’Usuari a traves del botó “obre una petició” que trobaràs al marge superior dret d’aquesta mateixa pàgina.

Atentament,

Suport AOC

1. Hola José María,

Per a dispositius mòbils tens el MobileConnect: Com faig servir Mobile connect?.
      L’aplicació s’instal·la a la SIM. Les targetes SIM noves poden portar l’aplicació ja instal·lada, però per les més antigues s’ha de llençar un procés d’instal·lació que triga uns 15 minuts en finalitzar.
      Les operadores telefòniques que a dia d’avui ofereixen el servei:
      Telefònica
      Orange
      Vodafone.

Atentament,

Suport AOC

1. Hola Ingrid,

Hem traslladat el teu comentari al responsable del servei per tal que ho valorin. Tanmateix si tens dubtes, pots contactar amb el nostre Centre d’atenció a l’usuari a traves del botó “obre una petició” que trobaràs al marge superior dret d’aquesta mateixa pàgina.

Atentament,

Suport AOC

4. Ni les ajudes ni els enllaços es corresponen am les versions vigents. En el meu cas Ubuntu 16.04, Mozilla 56.0 (32 bits) i Thunderbird 52.3.0 (32 bits) i ja no parlo de la signatura de documents PDF, que es torna quelcom impossible, a no ser que es faixi servir aplicatius propietaris.

1. Hola Francesc,

Hem traslladat el teu comentari al responsable del servei per tal que ho valorin. Tanmateix si tens dubtes pots contactar amb el nostre Centre d’Atenció a l’Usuari a traves del botó “obre una petició” que trobaràs al marge superior dret d’aquesta mateixa pàgina.

Atentament,

Suport AOC

5. Maria Fatima Barreira Ramos

Bones,
    Al consell comarcal ens van donar el codi personal que van dir que l’havien canviat.
    Poso totes les dades correctament i em diu el següent: Amb aquestes dades no s’ha trobat cap certificat pendent de descàrrega.
    Tinc compatibilitat total per descarregar-lo, quin problema hi ha?

1. Hola Maria Fatima,

En aquest cas has de revisar les dades introduïdes perquè alguna/es de les 4 (Tipus de document, número, codi del document i/o codi personal) és incorrecta. Vés amb compte amb les majúscules i minúscules.
      Si tot i així et dona error sempre pots contactar amb el Nostre Centre d’Atenció a l’usuari a través del botó “obre una petició” que trobaràs al marge superior dret d’aquesta mateixa pàgina.

Atentament,

Suport AOC

6. Realment la certificació digital és un dels pitjors malsons de la informatització avui dia. S’estan tornant fonamentals i les entitats de gestió donen una informació deplorable. Avui, per exemple, després de moltes gestions, he aconseguit renovar el meu certificat. Me’l descarrego correctament a Firefox. L’exporto i quan el vull importar a Chrome, em diu que la clau privada no és correcta. De fet, en la instal.lació del certificat a Firefox, cap dels codis que he introduït s’anomena “clau privada”; tot i així, els he provat tots i cap ha funcionat. Per tant, hi ha un ús imprecís del llenguatge tècnic per part seva que duu a confusions. Cal fer un esforç més elevat de comunicació real (menys pàgines web i més atenció QUALIFICADA al ciutadà). He volgut també comprovar el meu nou certificat al SignaSuite i no me’l reconeix. La sensació, doncs, és que el dia que l’hagi de fer servir tindré problemes. Crec que s’haurien d’habilitar consultes presencials amb personal de l’Agència Catalana de Certificació (i no pas amb persones d’ajuntaments, biblioteques, etc. que tenen una formació més justa en aquesta matèria) per activar els certificats adequadament. En aquests moments, és molt més fàcil signar documents presencialment!

1. Hola Toni,

Lamentem el teu descontent; per revisar el problema a l’hora d’importar el certificat a Chrome i validar a Signasuite, si us plau, obre una petició de suport a través de l’opció que trobaràs en el marge superior dret de la pàgina.

Atentament,

Suport AOC

7. Bon dia
    Tot plegat és molt complicat.
    Intento baixar el programari per a l’obtenció del certificat digital però no puc perquè no m’ho deixa fer en Crome, que és el navegador habitual que faig servir.
    No acostumo a navegar amb l’exploret. Intento utilitzar l’exploret però tampoc me’n surto. No soc hàbil informàticament , però soc usuària habitual. I amb totes les explicacions i links no aconsegueixo entrar. Com ho puc fer?

1. Hola Margarida,

Si estàs descarregant l’idCAT, podràs fer-ho amb Internet Explorer o Mozilla Firefox (si amb Internet Explorer et surt que no es pot fer la descàrrega, revisa que no es tracti del navegador Edge, que té una aparença similar a Explorer). En cas de persistir l’error per tal de revisar el cas si us plau obre una petició de suport a través de l’opció que trobaràs en el marge superior dret de la plana.

Atentament,

Suport AOC

1. Hola Francisco,

Si tienes problemas para descargar el idCAT por favor abre una petición de soporte a través de la opción que encontrarás en el margen superior derecho de la página.

Atentamente,

Soporte AOC

8. Maria jesus Balboa Lopez

No me deja bajar el certificado y dice que no funciona ni el chome ni el edge, pero yo lo hago desde el explorer, y no hay manera, no funciona, y me caduca en 90 días, que hago, porque yo no uso el Firefox , denme una solución por favor.
    saludos

1. Hola Maria Jesus,

Con el Firefox tienes que poder descargar el idCAT sin problema. Respecto a Internet Explorer, si te aparece error revisa que no se trate en realidad del navegador Edge, ya que los dos navegadores tiene una imagen similar. En caso de persistir el error, por favor, abre una petición de soporte a través de la opción que aparece en el margen superior derecho de la página.

Atentamente,

Suport AOC

1. Hola Antonio,

El idCAT se puede utilizar desde el móvil Android, no obstant la descarga del certificado se debe hacer en el ordenador, y posteriormente puedes hacer una copia e instalarla en el móvil, siguiendo los pasos indicados en esta FAQ.

Atentamente,

Suport AOC

9. Hola,
    Estic intentant fer la prova per saber que realmente le meu IDCat funciona correctament. Ja he fet l’actualització del programa JAVA i descarregar AppletJNLP_15_05_2018_1225 al meu ordinador.
    el programa es penja sempre al mateix punt, amb el missatage següent:
    “Esperant la vostra signatura…
    A continuació ha d’aparèixer una nova finestra amb l’aplicació que us ha de permetre signar amb el vostre certificat”
    és normal??
    Gràcies

1. Hola Laura,

Per revisar el teu cas concret si us plau obre una petició de suport a través de l’opció que trobaràs en el marge superior dret de la pàgina.