idCAT
Suport > idCAT > Contingut > Puc fer servir l'idCAT o...

Puc fer servir l’idCAT o T-CAT P en més d’un ordinador o navegador?

En cas que necessitis fer servir el teu certificat de programari en un altre navegador o en altre ordinador, únicament has de crear una còpia del certificat i llavors podràs instal·lar-ho en qualsevol altre dispositiu o navegador.

En cas que disposis d'un idCAT en clauer, punxa'l al port USB de l'equip on el vols utilitzar, i instal·la el certificat seguint les instruccions del vídeo disponible a www.idcat.cat/clauer.

Si tens  l'idCAT en programari o una T-CAT P, a continuació trobaràs els passos a seguir, en funció de en quin navegador tinguis instal·lat actualment el certificat.

Exportar un certificat en programari amb navegador Internet Explorer

Quan un certificat digital en programari està instal·lat al magatzem de certificats d'un ordinador i el vols copiar o moure en un altre dispositiu, has de seguir els passos següents per crear un fitxer amb la clau pública i privada que composen el certificat digital.

Pas 1: amb el navegador Internet Explorer, accedeix a Eines - Opcions d'internet - Pestanya Contingut. En aquest punt clicar al botó "Certificats"

exp1

Pas 2: en aquesta finestra es mostren els certificats instal·lats a l'ordinador a la pestanya "Personal". Seleccionar el certificat que es vol copiar i clicar el botó "Exportar".

exp2

Nota important:  a la pestanya "Personal" d'aquest finestra, es mostren tant els certificats instal·lats al repositori amb la clau pública i privada (certificat sencer), com els certificats dels que, o bé disposem només de la seva clau pública, la qual cosa vol dir que no podem identificar-nos ni signar amb aquests, o bé, la clau privada s'allotja amb algun dispositiu extern (p.e: una targeta T-CAT). Així mateix, els passos descrits en aquesta FAQ només serviran per a exportar els certificats del primer grup (certificat sencer instal·lat a l'ordinador)

Pas 3: en aquest moment, s'obre un assistent per exportar el certificat que hem de seguir:

exp3

Pas 4: a la següent imatge és important seleccionar l'opció "Exportar la clau privada", sinó només estaràs creant un fitxer amb la clau pública que no et servirà per identificar-te o signar. Si no pots seleccionar aquesta opció voldrà dir que el certificat seleccionat no es pot exportar sencer perquè no és un certificat en programari instal·lat al teu ordinador amb clau pública i privada (segons s'explica a la nota del punt 2).

exp4exp5

Pas 6: a la imatge de sota hauràs de definir una paraula de pas que necessitaràs en el moment d'instal·lar el fitxer amb el certificat que estàs creant, en un altre dispositiu, o bé per signar directament des del fitxer, sense necessitat d'instal·lar el certificat a l'ordinador, sempre que l'aplicació t'ho permeti. Per tant, és molt important que recordis el codi indicat.

Pas 7:  posteriorment has de definir una ubicació on guardar el fitxer amb el certificat al teu ordinador i donar-li un nom. La ubicació local que defineixis en aquest punt serà on trobaràs el fitxer amb el certificat digital un cop finalitzat l'assistent d'exportació.

exp7

Pas 8: finalitza l'assistent i ja tindras creat el fitxer .p.12 o .pfx al teu ordinador.

exp8

 

Un cop feta la còpia del certificat, pots guardar el fitxer en un dispositiu mòbil, un llapis de memòria, un diskette, etc, seguint els següents passos:

- Vés a l'equip on vulguis instal·lar el certificat i enganxa el fitxer.

- Vés a Eines>Opcions d'Internet>Contingut>Certificats>Personal, i clica a "Importar". S'obre l'"Assistent per a la importació de certificats", clica a Següent, i selecciona el fitxer del certificat. Si cliques a "Següent", et demana la paraula de pas amb què s'ha protegit el certificat anteriorment. Un cop indicada, de les tres opcions que permet l'assistent, deixa marcades totes i selecciona "Següent".

En concret l'opció que fa que es permeti protegir l'idCAT amb un pin és la següent.

  • Marcar “Habilitar protección segura de clave privada".

TCATP (8)

Si habilites aquesta opció, el sistema t'avisarà cada cop que una aplicació hagi de fer ús de la clau privada del certificat (identificació o signatura). 

  • Un cop marcada l'opció comentada anteriorment, si continues l'assistent arribes al botó "Finalitzar" i posteriorment veuràs la següent pantalla, on hauràs de clicar a "Nivell de seguretat".

protseg1

  • A la pantalla següent marca "Alt" i continua l'assistent.

protseg2

  • Per últim, indica el codi que vols fer servir per a l'ús del certificat i Finalitza l'assistent d'importació. El teu certificat ja està protegit amb un Pin!

protseg3

L'assistent indica que la importació s'ha realitzat correctament. Per tant, ja està feta la còpia del certificat.

Cada vegada que vulguis fer servir l'idCAT a altres equips hauràs de realitzar aquesta operació.

Al Canal idCAT de YouTube (www.youtube.com/user/idCATvideo) tens el vídeo de la còpia del certificat: http://youtu.be/NzEQXDn_zV0.

Exportar un certificat en programari amb navegador Firefox

Per fer l’exportació d’un certificat en programari des del navegador Mozilla Firefox, hauràs de seguir els passos següents:

Pas 1:  Accedir a Eines -  Opcions - Privacitat i Seguretat - Veure certificats

Pas 2: escollir el certificat a exportar, dels que us apareixeran a la part central de la finestra de sota al vostre navegador, i clicar a "Fer còpia".

Captura_firefox2

Pas 3: indicar el nom  i la ubicació que haurà de tenir el fitxer p.12 que es crearà a l'ordinador amb el certificat.

firefox3

Pas 4: un cop fet escollir una contrasenya

Firefox_4

Pas 5: finalment es mostrarà un missatge en el que es llegeix “l'exportació s'ha completat correctament”.

Al teu ordinador s'haurà creat un fitxer amb extensió p.12 que conté el certificat digital que pots copiar en un pen-drive per instal·lar-lo en un altre ordinador fent servir l'opció "Importar" arribant al punt de la imatge del pas 2.

Recorda que al fer la importació hauràs d'introduir la contrasenya definida al pas 4 d'aquesta FAQ.

Nota: En cas que no puguis finalitzar el procés d'exportació perquè aparegui un error del tipus "Se produjo un fallo por motivos desconocidos al guardar la copia de seguridad del archivo PKCS #12", comprova que el certificat que vols exportar és en programari (no està gravat en un dispositiu del tipus targeta) i disposes de la clau pública i clau privada instal·lada al navegador.

Exportar un certificat en programari amb navegador Google Chrome

Per fer l’exportació d’un certificat digital en programari des del navegador Google Chrome, has de seguir els passos de sota:

Pas 1: accedir al botó  de la part superior dreta.  Opció "Configuració" i "Mostrar configuració avançada"

Captura_chrome1

Pas 2: posteriorment clicar a Privacidad y seguridad- Seguridad- Gestionar certificados:

 

Pas 3: en aquesta finestra es mostren els certificats instal·lats a l'ordinador a la pestanya "Personal". Seleccionar el certificat que es vol copiar i clicar el botó "Exportar". En aquest punt s'obrirà l'assistent per a l'exportació de certificats digitals.

exp2

Nota important: a la pestanya "Personal" d'aquest finestra, es mostren tant els certificats instal·lats al repositori amb la clau pública i privada (certificat sencer), com els certificats dels que, o bé disposem només de la seva clau pública, la qual cosa vol dir que no podem identificar-nos ni signar amb aquests, o bé, la clau privada s'allotja amb algun dispositiu extern (p.e: una targeta T-CAT). Així mateix, els passos descrits en aquesta FAQ només serviran per a exportar els certificats del primer grup (certificat sencer instal·lat a l'ordinador)

Pas 4: en aquest moment, s'obre un assistent per exportar el certificat que hem de seguir:

exp3

Pas 5: a la següent imatge és important seleccionar l'opció "Exportar la clau privada", sinó només estaràs creant un fitxer amb la clau pública que no et servirà per identificar-te o signar. Si no pots seleccionar aquesta opció voldrà dir que el certificat seleccionat no es pot exportar sencer perquè no és un certificat en programari instal·lat al teu ordinador amb clau pública i privada (segons s'explica a la nota del punt 2).

exp4exp5

Pas 6: a la imatge de sota hauràs de definir una paraula de pas que necessitaràs en el moment d'instal·lar el fitxer amb el certificat que estas creant, en un altre dispositiu, o bé per signar directament des del fitxer, sense necessitat d'instal·lar el certificat a l'ordinador, sempre que l'aplicació t'ho permeti. Per tant, és molt important que recordis el codi indicat.

exp6

Pas 7: posteriorment has de definir una ubicació on guardar el fitxer amb el certificat al teu ordinador i donar-li un nom.

exp7

Pas 8: finalitza l'assistent i ja tindras creat el fitxer .p.12 o .pfx al teu ordinador.

exp8

 

 

Com exportar un certificat en programari des de Mac?

Si tens un certificat en programari instal·lat en el teu Mac el pots exportar seguint els següents passos:

1-Accedir a Accés a Clauers > Inici de sessió > els meus certificats.

2-Seleccionar el certificat que volem exportar, veurem que ens mostra que té una clau privada.

3- Sobre la clau privada del certificat clicar el botó dret del ratolí, s'obrirà una finestra amb diverses opcions, hem de seleccionar "Exportar".

4-S'obrirà una finestra que ens demanarà amb quin nom volem desar el certificat i a quina ubicació; indicarem el nom i on volem desar el certificat deixant el format d'arxiu per defecte: .p12.

 

5-S'obrirà una finestra que ens demanarà posar una contrasenya que ens servirà per a protegir l'arxiu del certificat exportat; aquesta contrasenya s'haurà d'introduir quan vulguem instal·lar el certificat des de l'arxiu resultant. Si ho deixem en blanc l'arxiu no tindrà contrasenya.

6- Per finalitzar l'exportació s'obrirà una finestra que ens demanarà posar la contrasenya d'inici de sessió.

Aquesta informació ha estat útil? NoSí
El 56% l'ha trobat útil (158 vots)
Close Bitnami banner
Bitnami