idCAT
Suport > idCAT > Contingut > Puc fer servir l'idCAT o...

Puc fer servir l’idCAT o T-CAT P en més d’un ordinador o navegador?

En cas que necessitis fer servir el teu certificat de programari en un altre navegador o en altre ordinador, únicament has de crear una còpia del certificat i llavors podràs instal·lar-ho en qualsevol altre dispositiu  o navegador.

En cas que disposis d'un idCAT en clauer, punxa'l al port USB de l'equip on el vols utilitzar, i instal·la el certificat seguint les instruccions del vídeo disponible a www.idcat.cat/clauer.

Si tens  l'idCAT en programari, a continuació trobaràs els passos a seguir, en funció de en quin navegador tinguis instal·lat actualment l'idCAT.

Exportar un certificat en programari amb navegador Internet Explorer

Si tens  l'idCAT en programari, amb el navegador Internet explorer, fes les següents accions:

- A l'ordinador on està instal·lat el certificat, vés a Eines>Opcions d'Internet>Contingut>Certificats>Personal. Aquí es visualitza el certificat que vols copiar. Per a fer-ho, selecciona'l, clica a "Exportar" i, a l'"Assistent d'exportació de certificats", vés a "Següent", selecciona "Exportar la clau privada", i torna a clicar "Següent" fins a arribar a la finestra en què et demana una paraula de pas. Introdueix una paraula de pas que protegirà el certificat, confirma-la i clica a "Següent". És important que recordis la paraula de pas, ja que la necessitaràs per fer la còpia a l'altre equip.

A "Examinar", indica on vols guardar el certificat, selecciona la ubicació desitjada, anomena l'arxiu, i guarda'l. En aquest punt torna a aparèixer la pantalla amb el nom de l'arxiu. Clica a "Següent", i "Finalitzar". Un cop fet això, el sistema informa que l'exportació s'ha realitzat correctament.

- Un cop feta la còpia del certificat, pots guardar el fitxer en un dispositiu mòbil, un llapis de memòria, un diskette, etc.

- Vés a l'equip on vulguis instal·lar el certificat i enganxa el fitxer.

- Vés a Eines>Opcions d'Internet>Contingut>Certificats>Personal, i clica a "Importar". S'obre l'"Assistent per a la importació de certificats", clica a Següent, i selecciona el fitxer del certificat. Si cliques a "Següent", et demana la paraula de pas amb què s'ha protegit el certificat anteriorment. Un cop indicada, de les tres opcions que permet l'assistent, deixa marcades totes i selecciona "Següent".

En concret l'opció que fa que es permeti protegir l'idCAT amb un pin és la següent.

• Marcar “Habilitar protección segura de clave privada".

TCATP (8)

Si habilites aquesta opció, el sistema t'avisarà cada cop que una aplicació hagi de fer ús de la clau privada del certificat (identificació o signatura).

• Un cop marcada l'opció comentada anteriorment, si continues l'assistent arribes al botó "Finalitzar" i posteriorment veuràs la següent pantalla, on hauràs de clicar a "Nivell de seguretat".

protseg1

• A la pantalla següent marca "Alt" i continua l'assistent.

protseg2

• Per últim, indica el codi que vols fer servir per a l'ús del certificat i Finalitza l'assistent d'importació. El teu certificat ja està protegit amb un Pin!

protseg3

L'assistent indica que la importació s'ha realitzat correctament. Per tant, ja està feta la còpia del certificat.

Cada vegada que vulguis fer servir l'idCAT a altres equips hauràs de realitzar aquesta operació.

Al Canal idCAT de YouTube (www.youtube.com/user/idCATvideo) tens el vídeo de la còpia del certificat: http://youtu.be/NzEQXDn_zV0.

Exportar certificat en programari amb navegador IE, Chrome o Firefox

Exportar certificat en programari amb navegador Internet Explorer

Quan un certificat digital en programari està instal·lat al magatzem de certificats d'un ordinador i el vols copiar o moure en un altre dispositiu, has de seguir els passos següents per crear un fitxer amb la clau pública i privada que composen el certificat digital.

Pas 1: amb el navegador Internet Explorer, accedeix a Eines - Opcions d'internet - Pestanya Contingut. En aquest punt clicar al botó "Certificats"

exp1

Pas 2: en aquesta finestra es mostren els certificats instal·lats a l'ordinador a la pestanya "Personal". Seleccionar el certificat que es vol copiar i clicar el botó "Exportar".

exp2

Nota important:  a la pestanya "Personal" d'aquest finestra, es mostren tant els certificats instal·lats al repositori amb la clau pública i privada (certificat sencer), com els certificats dels que, o bé disposem només de la seva clau pública, la qual cosa vol dir que no podem identificar-nos ni signar amb aquests, o bé, la clau privada s'allotja amb algun dispositiu extern (p.e: una targeta T-CAT). Així mateix, els passos descrits en aquesta FAQ només serviran per a exportar els certificats del primer grup (certificat sencer instal·lat a l'ordinador)

Pas 3: en aquest moment, s'obre un assistent per exportar el certificat que hem de seguir:

exp3

Pas 4: a la següent imatge és important seleccionar l'opció "Exportar la clau privada", sinó només estaràs creant un fitxer amb la clau pública que no et servirà per identificar-te o signar. Si no pots seleccionar aquesta opció voldrà dir que el certificat seleccionat no es pot exportar sencer perquè no és un certificat en programari instal·lat al teu ordinador amb clau pública i privada (segons s'explica a la nota del punt 2).

exp4exp5

Pas 6: a la imatge de sota hauràs de definir una paraula de pas que necessitaràs en el moment d'instal·lar el fitxer amb el certificat que estas creant, en un altre dispositiu, o bé per signar directament des del fitxer, sense necessitat d'instal·lar el certificat a l'ordinador, sempre que l'aplicació t'ho permeti. Per tant, és molt important que recordis el codi indicat.

Pas 7:  posteriorment has de definir una ubicació on guardar el fitxer amb el certificat al teu ordinador i donar-li un nom. La ubicació local que defineixis en aquest punt serà on trobaràs el fitxer amb el certificat digital un cop finalitzat l'assistent d'exportació.

exp7

Pas 8: finalitza l'assistent i ja tindras creat el fitxer .p.12 o .pfx al teu ordinador.

exp8

Exportar certificat en programari amb navegador Google Chrome

Per fer l’exportació d’un certificat digital en programari des del navegador Google Chrome, heu de seguir els passos de sota:

Pas 1: accedir al botó Captura_chrome de la part superior dreta.  Opció "Configuració" i "Mostrar configuració avançada"

Captura_chrome1

Pas 2: posteriorment clicar a HTTPS/SSL

Captura_chrome2

Pas 3: en aquesta finestra es mostren els certificats instal·lats a l'ordinador a la pestanya "Personal". Seleccionar el certificat que es vol copiar i clicar el botó "Exportar". En aquest punt s'obrirà l'assistent per a l'exportació de certificats digitals.

exp2

Nota important: a la pestanya "Personal" d'aquest finestra, es mostren tant els certificats instal·lats al repositori amb la clau pública i privada (certificat sencer), com els certificats dels que, o bé disposem només de la seva clau pública, la qual cosa vol dir que no podem identificar-nos ni signar amb aquests, o bé, la clau privada s'allotja amb algun dispositiu extern (p.e: una targeta T-CAT). Així mateix, els passos descrits en aquesta FAQ només serviran per a exportar els certificats del primer grup (certificat sencer instal·lat a l'ordinador)

Pas 4: en aquest moment, s'obre un assistent per exportar el certificat que hem de seguir:

exp3

Pas 5: a la següent imatge és important seleccionar l'opció "Exportar la clau privada", sinó només estaràs creant un fitxer amb la clau pública que no et servirà per identificar-te o signar. Si no pots seleccionar aquesta opció voldrà dir que el certificat seleccionat no es pot exportar sencer perquè no és un certificat en programari instal·lat al teu ordinador amb clau pública i privada (segons s'explica a la nota del punt 2).

exp4exp5

Pas 6: a la imatge de sota hauràs de definir una paraula de pas que necessitaràs en el moment d'instal·lar el fitxer amb el certificat que estas creant, en un altre dispositiu, o bé per signar directament des del fitxer, sense necessitat d'instal·lar el certificat a l'ordinador, sempre que l'aplicació t'ho permeti. Per tant, és molt important que recordis el codi indicat.

exp6

Pas 7: posteriorment has de definir una ubicació on guardar el fitxer amb el certificat al teu ordinador i donar-li un nom.

exp7

Pas 8: finalitza l'assistent i ja tindras creat el fitxer .p.12 o .pfx al teu ordinador.

exp8

Exportar certificat en programari amb navegador Firefox

Per fer l’exportació d’un certificat en programari des del navegador Mozilla Firefox, haureu de seguir els passos següents:

Pas 1:  Accedir a Eines -  Opcions - Avançat

Captura_firefox1

Pas 2: escollir el certificat a exportar, dels que us apareixeran a la part central de la finestra de sota al vostre navegador, i clicar a "Fer còpia".

Captura_firefox2

Pas 3: indicar el nom  i la ubicació que haurà de tenir el fitxer p.12 que es crearà a l'ordinador amb el certificat.

firefox3

Pas 4: un cop fet escollir una contrasenya

Firefox_4

Pas 5: finalment es mostrarà un missatge en el que es llegeix “l'exportació s'ha completat correctament”.

Al teu ordinador s'haurà creat un fitxer amb extensió p.12 que conté el certificat digital que pots copiar en un pen-drive per instal·lar-lo en un altre ordinador fent servir l'opció "Importar" arribant al punt de la imatge del pas 2.

Recorda que al fer la importació hauràs d'introduir la contrasenya definida al pas 4 d'aquesta FAQ.

Nota: En cas que no puguis finalitzar el procés d'exportació perquè aparegui un error del tipus "Se produjo un fallo por motivos desconocidos al guardar la copia de seguridad del archivo PKCS #12", comprova que el certificat que vols exportar és en programari (no està gravat en un dispositiu del tipus targeta) i disposes de la clau pública i clau privada instal·lada al navegador.

Exportar un certificat en programari amb navegador Firefox

Per fer l’exportació d’un certificat en programari des del navegador Mozilla Firefox, haureu de seguir els passos següents:

Pas 1:  Accedir a Eines -  Opcions - Avançat

Captura_firefox1

Pas 2: escollir el certificat a exportar, dels que us apareixeran a la part central de la finestra de sota al vostre navegador, i clicar a "Fer còpia".

Captura_firefox2

Pas 3: indicar el nom  i la ubicació que haurà de tenir el fitxer p.12 que es crearà a l'ordinador amb el certificat.

firefox3

Pas 4: un cop fet escollir una contrasenya

Firefox_4

Pas 5: finalment es mostrarà un missatge en el que es llegeix “l'exportació s'ha completat correctament”.

Al teu ordinador s'haurà creat un fitxer amb extensió p.12 que conté el certificat digital que pots copiar en un pen-drive per instal·lar-lo en un altre ordinador fent servir l'opció "Importar" arribant al punt de la imatge del pas 2.

Recorda que al fer la importació hauràs d'introduir la contrasenya definida al pas 4 d'aquesta FAQ.

Nota: En cas que no puguis finalitzar el procés d'exportació perquè aparegui un error del tipus "Se produjo un fallo por motivos desconocidos al guardar la copia de seguridad del archivo PKCS #12", comprova que el certificat que vols exportar és en programari (no està gravat en un dispositiu del tipus targeta) i disposes de la clau pública i clau privada instal·lada al navegador.

Exportar un certificat en programari amb navegador Google Chrome

Per fer l’exportació d’un certificat digital en programari des del navegador Google Chrome, heu de seguir els passos de sota:

Pas 1: accedir al botó Captura_chrome de la part superior dreta.  Opció "Configuració" i "Mostrar configuració avançada"

Captura_chrome1

Pas 2: posteriorment clicar a HTTPS/SSL

Captura_chrome2

Pas 3: en aquesta finestra es mostren els certificats instal·lats a l'ordinador a la pestanya "Personal". Seleccionar el certificat que es vol copiar i clicar el botó "Exportar". En aquest punt s'obrirà l'assistent per a l'exportació de certificats digitals.

exp2

Nota important: a la pestanya "Personal" d'aquest finestra, es mostren tant els certificats instal·lats al repositori amb la clau pública i privada (certificat sencer), com els certificats dels que, o bé disposem només de la seva clau pública, la qual cosa vol dir que no podem identificar-nos ni signar amb aquests, o bé, la clau privada s'allotja amb algun dispositiu extern (p.e: una targeta T-CAT). Així mateix, els passos descrits en aquesta FAQ només serviran per a exportar els certificats del primer grup (certificat sencer instal·lat a l'ordinador)

Pas 4: en aquest moment, s'obre un assistent per exportar el certificat que hem de seguir:

exp3

Pas 5: a la següent imatge és important seleccionar l'opció "Exportar la clau privada", sinó només estaràs creant un fitxer amb la clau pública que no et servirà per identificar-te o signar. Si no pots seleccionar aquesta opció voldrà dir que el certificat seleccionat no es pot exportar sencer perquè no és un certificat en programari instal·lat al teu ordinador amb clau pública i privada (segons s'explica a la nota del punt 2).

exp4exp5

Pas 6: a la imatge de sota hauràs de definir una paraula de pas que necessitaràs en el moment d'instal·lar el fitxer amb el certificat que estas creant, en un altre dispositiu, o bé per signar directament des del fitxer, sense necessitat d'instal·lar el certificat a l'ordinador, sempre que l'aplicació t'ho permeti. Per tant, és molt important que recordis el codi indicat.

exp6

Pas 7: posteriorment has de definir una ubicació on guardar el fitxer amb el certificat al teu ordinador i donar-li un nom.

exp7

Pas 8: finalitza l'assistent i ja tindras creat el fitxer .p.12 o .pfx al teu ordinador.

exp8

Com exportar un certificat en programari des de Mac?

Si tens un certificat en programari instal·lat en el teu Mac el pots exportar seguint els següents passos:

1-Accedir a Accés a Clauers > Inici de sessió > els meus certificats.

2-Seleccionar el certificat que volem exportar, veurem que ens mostra que té una clau privada.

3- Sobre la clau privada del certificat clicar el botó dret del ratolí, s'obrirà una finestra amb diverses opcions, hem de seleccionar "Exportar".

4-S'obrirà una finestra que ens demanarà amb quin nom volem desar el certificat i a quina ubicació; indicarem el nom i on volem desar el certificat deixant el format d'arxiu per defecte: .p12.

5-S'obrirà una finestra que ens demanarà posar una contrasenya que ens servirà per a protegir l'arxiu del certificat exportat; aquesta contrasenya s'haurà d'introduir quan vulguem instal·lar el certificat des de l'arxiu resultant. Si ho deixem en blanc l'arxiu no tindrà contrasenya.

6- Per finalitzar l'exportació s'obrirà una finestra que ens demanarà posar la contrasenya d'inici de sessió.

Aquesta informació ha estat útil?
Sí
NoNo
El 66% l'ha trobat útil (70 vots)
Millora aquest contingut

11 Comentaris

1. Hola Guisela,

L’idCAT és un identificador digital que garanteix la identitat de les persones a internet, i permet operar amb diferents administracions.
      Pots demanar-lo a qualsevol de les Entitats de Registre idCAT Per utilizar el certificat idCAT és necessari que el descarreguis en un ordinador portàtil o de sobretaula.
      Tanmateix, sempre pots consultar el nostre Portal de Suport idCAT, així com obrir una petició de suport, al nostre Centre d’Atenció a l’Usuari, a través del botó “obre una petició” que trobaràs a la part superior dreta d’aquesta mateixa pagina.

Atentament,

Suport AOC

1. Hola Narcís,

Entenem que vols exportar el teu certificat a firefox de del navegador on el tens insatl·lat, per tant, t’adjuntem les següents FAQ’S:
      Exportar certificat en programari amb navegador Internet Explorer
      Exportar un certificat en programari amb navegador Firefox
      Exportar un certificat en programari amb navegador Google Chrome.

Tanmateix si no es aquest el teu dubte, hauràs de contactar amb el nostre Centre d’Atenció a l’Usuari a través del botó “obre una petició” que trobaràs a la part superior dreta d’aquesta mateixa pàgina.

Atentament,

Suport AOC

1. Hola Celia,

Entenem que necessites utilitzar l’idCAT en un altre ordinador, per tant, prèviament has de fer una exportació, depenent del navegador on el tinguis instal·lat actualment. T’adjuntem les següents FAQ’S per tal que puguis tenir una guia.
      Exportar certificat en programari amb navegador Internet Explorer
      Exportar un certificat en programari amb navegador Firefox
      Exportar un certificat en programari amb navegador Google Chrome
      Aquesta exportació, et val, tant per a importar-lo a un altre ordinador com per a instalar-lo en un altre navegador.

Atentament,

Suport AOC

1. Hauríeu de remarcar molt més que només es pot instal.lar un cop. Si es re-formateja l’ordinador on tens el certificat (i no tens cópia en un altre), aquest no és recuperable i has de tornar a fer la sol.licitud un altre cop.