abril, 2022

07abr(abr 7)09:0008(abr 8)13:00Curs bàsic sobre transparència: publicitat activa i accés a la informació pública

Detalls de l'esdeveniment

L’objectiu del curs, organitzat per la Red de Entidades Locales por la Transparencia y Participación Ciudadana de la FEMP, és introduir als i les assistents en els antecedents de la normativa de transparència i les finalitats a les que respon, donar a conèixer el règim jurídic de la publicitat activa: atributs de la informació i continguts de publicitat obligatòria, i adquirir coneixements sobre el règim jurídic del dret d’accés a la informació pública: subjecte actiu i passiu, concepte d’informació pública, límits, procediment i règim d’impugnació.

El curs es divideix en dues sessions:

Sessió 1: 7 d’abril. 09.00 a 11.00 h. – Antecedents normatius i sociològics. Tramitació de la Llei 19/2013, de 9 de desembre. Fins de la transparència pública. Àmbit subjectiu d’aplicació. Professor: Joaquín Meseguer.

11.00 a 13.00 h. – Dret d’accés a la informació pública: qui pot exercir-ho, davant qui, quina informació pot sol·licitar i els límits al dret. Especial referència a la protecció de dades personals. Professor: Javier Sierra.

Per inscriure’s a la sessió 1 cal emplenar el formulari d’inscripció.

El registre és obligatori per a aquest esdeveniment. Es rebrà un missatge de correu electrònic de confirmació amb instruccions sobre com unir-se a l’esdeveniment.

Sessió 2: 8 d’abril.
09.00 a 11.00 h. – Procediment d’accés a la informació pública: sol·licitud, causes d’inadmissió, tramitació i resolució. Reclamació davant els comissionats de transparència. Professor: Daniel Amoedo.

11.00 a 13.00 h. – Publicitat activa: atributs i condicions de la informació. Continguts de publicitat obligatòria: informació institucional, organitzativa i de planificació; de rellevància jurídica; econòmica, pressupostària i estadística. Professora: Anabel Beltrán.

Per inscriure’s a la sessió 2 cal emplenar el formulari d’inscripció.

El registre és obligatori per a aquest esdeveniment. Es rebrà un missatge de correu electrònic de confirmació amb instruccions sobre com unir-se a l’esdeveniment.

Per experiències anteriors, si l’enllaç a la jornada no funciona en el seu navegador, proveu de copiar i enganxar l’enllaç en un altre navegador. Atesa la naturalesa d’aquesta jornada de difusió, no s’ha previst l’emissió de certificats d’assistència.

Hora

7 (Dijous) 09:00 - 8 (Divendres) 13:00

0 replies on “Curs bàsic sobre transparència: publicitat activa i accés a la informació pública”

X