Recupera les sessions de l’Open Gov Week 2022 sobre dades obertes i transparència

En el marc de la Setmana del Govern Obert, OpenGovWeek, el 18 de maig va tenir lloc la jornada de difusió “L’estructura de dades municipals“, organitzada pel Departament de Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori, a través del Laboratori SmartCatalonia.  Els assistents van poder conèixer les dades de referència a escala municipal amb l’objectiu de facilitar-los la interoperabilitat entre les bases de dades internes i obertes. També es va presentar el cas concret d’una oficina municipal de dades, que ha treballat les dades obertes en l’àmbit de l’energia.

La sessió, celebrada en línia, va comptar amb la col·laboració de  l’AOC, l’Ajuntament de Barcelona, l’Ajuntament de Rubí, a través del projecte Rubí Brilla, i la Generalitat de Catalunya a través de les àrees del CTTI, la Direcció General d’Administració digital i d’Organització del Departament de la Presidència i el Departament de la Vicepresidència i Polítiques Digitals i Territori.

Podeu recuperar el vídeo de la jornada “L’estructura de dades municipals“.

Pel que fa a l’àmbit de la transparència, el dia 17 de maig i també en el marc de l’OpenGovWeek va tenir lloc la taula rodona “Però a mi… Qui m’ajuda amb la transparència?“, coorganitzada pels membres de la Xarxa de Governs Transparents. La sessió va exposar als governs locals els treballs realitzats en el marc del Grup de Treball de Transparència Local de la XGT, va compartir bones pràctiques del món local alineades amb el portal de transparència de l’AOC i es van compartir els reptes i objectius de treball de la XGT per a aquest 2022.

Podeu recuperar el vídeo de la jornada “Però a mi… qui m’ajuda amb la transparència?“.

X