Els Tallers d’Innovació Local situen les persones al centre de la transformació digital

Els Tallers d’Innovació Local celebrats el passat 7 de març al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona han posat de relleu la voluntat de les administracions locals en establir nous canals i formes de treballar per transformar l’administració i la necessitat de fer-ho col·laborativament.

Els dotze Tallers d’Innovació Local van rebre cap a 450 sol·licituds però, per raons d’aforament, només van poder acollir-hi 250 persones. Més de vint administracions i una quarentena de ponents van participar explicant als tallers, on es van compartir bones pràctiques reals i, sobretot, es van fer activitats pràctiques en temes de present i de de futur, com són les dades obertes, intel·ligència artificial, teletreball, design thinking, xatbots, serveis al mòbil, etc; tot un seguit de propostes innovadores que van tenir una excel·lent acollida.

La directora de l’AOC, Marga Bonmatí, va donar la benvinguda i va fer especial esment a aquells ens que han estat guardonats amb un dels Reconeixements Administració Oberta que anualment lliura l’AOC als ajuntaments i consells comarcals capdavanters en transformació digital. Bonmatí va situar les persones com a l’objectiu prioritari per a qui cal treballar des de l’administració: les persones, i no la tecnologia, són el principal motor de la transformació digital. El 80% dels ciutadans fan ús de serveis web privats però només el 40% dels tràmits amb els ajuntaments es fan electrònicament. A Catalunya, gràcies al projecte de país digital compartit, hem assolit la fita que el 99% dels ajuntaments permeten fer qualsevol tràmit o gestió per Internet però cal promoure el seu ús en la ciutadania i fer-ho molt més fàcil, sobretot pel que fa a la identitat digital.

La ponència inaugural va anar a càrrec de Xavier Marcet que va remarcar en nombroses ocasions com és d’important que no oblidem que l’empatia és el veritable motor de la innovació. “El sector públic s’ha de plantejar seriosament el KnowHow i pensar en el KnowWho, perquè QUI fa les coses és fonamental”, va dir en Marcet.

L’enquesta de satisfacció que va emplenar més de 150 persones destaca la valoració molt positiva de la jornada (el 90% la valoren satisfactòriament o molt satisfactòriament) i demaneu més activitats pràctiques en format taller i que hi hagi més temps per a poder aprofundir en els temes. Des del Consorci AOC en prenem bona nota.

Un oferim tot el material de la jornada Tallers d’Innovació Local

Vídeos

Tallers d’Innovació Local en vídeo: llista de reproducció

Fotos 

Galería “Tallers d’Innovació Local” al canal de Flickr de l’AOC

Presentacions

Material dels tallers disponible al canal Slideshare de l’AOC

Enquesta de satisfacció

X