Sant Vicenç dels Horts presenta la seva experiència en vot electrònic al fòrum EID d’Estònia

L’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts ha exposat la seva experiència en portals digitals de participació ciutadana i vot electrònic al Fòrum Electronic Identity d’Estònia (EID). El Fòrum EID és una plataforma per l’intercanvi i el debat sobre els beneficis i reptes de l’ús de les noves tecnologies a les administracions públiques, empreses i centres de formació. Des de 2009, el Fòrum rep el suport i finançament de la Unió Europea.

El regidor de Participació Ciutadana, Arnau Mata, va participar al debat “Apoderament de la ciutadania” on va traslladar l’experiència dels pressupostos participatius als barris de La Vinyala-Poble Nou i Can Ros-El Serral de Sant Vicenç dels Horts. Mata va destacar la importància del vot telemàtic i el portal “Decidim Sant Vicenç”, ja que van permetre ampliar el ventall d’opcions perquè tothom pogués votar sense perdre seguretat fent servir el hub d’identitats de l’AOC (VALID) per a facilitar la identificació digital fàcil i segura dels ciutadans.

Pel que fa a la conversió digital i a l’eliminació de la tramitació en paper, el regidor de Participació Ciutadana va explicar que els processos interns de l’Ajuntament s’han digitalitzat al 100%, eliminant així el paper. Respecte a la ciutadania, Mata va comentar que s’està treballant per ampliar la tramitació online amb la construcció d’una nova web municipal. Tot i així, va destacar que, amb el servei e-Notum, s’ha pogut estalviar en l’enviament de cartes certificades a la ciutadania, que ara poden rebre per via digital qualsevol notificació administrativa, com resolucions, decrets, sancions de trànsit, convocatòries d’òrgans col·legiats, entre altres. Aquest servei ja ha permès al consistori vicentí estalviar més de 32.000 euros en el que portem d’any.

Al grup de debat del Fòrum EID on va participar ahir l’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts es van poder compartir experiències amb administracions de França, Portugal i Estònia. De les experiències compartides, el regidor vicentí va destacar, en declaracions a Ràdio Sant Vicenç, les visites domiciliàries que han prestat algunes de les administracions participants al fòrum per assegurar el vot de persones amb mobilitat reduïda, un servei que Mata es va plantejar estudiar per a Sant Vicenç dels Horts.

X