Oberta la sol·licitud de WiFi4EU per a ajuntaments

Els ajuntaments ja poden accedir al portal WiFi4EU per incriure’s i sol·licitar el finançament necessari per oferir connectivitat Wi-Fi gratuïta i d’alta qualitat a ciutadans i visitants en espais públics com ara parcs, places, edificis oficials, biblioteques, centres de salut i museus de tota Europa. Així funciona WiFi4EU (vídeo)

Per a obtenir finançament cal que:

  • L’ajuntament es registri al portal web de la iniciativa WiFi4EU
  • L’ens presenti la sol·licitud formal on-line en aquest mateix portal web

La Comissió Europea (CE) hi destinarà ajuts per un import de 120M € durant el període 2017-2019 per a ajuntaments d’arreu d’Europa i el finançament s’atorgarà d’acord amb el principi “first come first served”, és a dir, per ordre de d’arribada. La Comissió Europea preveu 5 convocatòries (rondes d’adjudicacions) abans de 2020.

Segons fons de la CE, en aquesta primera ronda s’adjudicaran 1.000 vals de finançament (per un valor aproximat de 15.000€ cadascun), amb un mínim de 15 vals per estat membre i un màxim del 8% de les assignacions totals, per tal d’afavorir un cert balanç geogràfic. No hi haurà necessitat de justificació del projecte tot i que hi haurà mecanismes de verificació. Els municipis disposaran d’un any i mig per a posar en marxa el servi. Només es finançarà una sol·licitud per municipi durant tota la vigència d’aquesta iniciativa (2017-2019).

El portal WiFi4EU també disposa d’un apartat perquè es puguin inscriure les diferents empreses i pimes que puguin realitzar aquest servei d’instal·lació Wi-Fi. Això no els dóna cap dret especial, només publicitat i facilitat als municipis per la recerca d’un proveïdor.

Si teniu dubtes, podeu consultes el llista de preguntes freqüents sobre WiFi4EU

X