Neix el Cybercat, centre de recerca interuniversitari en ciberseguretat de Catalunya

Sis universitats catalanes han impulsat la creació del Centre de Recerca en Ciberseguretat de Catalunya (Cybercat), el primer centre d’investigació interuniversitari en seguretat informàtica i privacitat de dades de Catalunya.

El centre, coordinat per la Universitat Rovira i Virgili (URV) de Tarragona, l’integren la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), la de Lleida (UdL), la Politècnica de Catalunya (UPC), la Pompeu Fabra (UPF) i l’Autònoma de Barcelona (UAB). És el primer centre d’investigació català que aplega tots els grups que investiguen en seguretat i privacitat i té com a objectiu constituir-se com a el centre referència en ciberseguretat a nivel nacional e internacional.

El Cybercat, del que ja en formen part més d’un centenar d’investigadors procedents de les sis universitats que l’integren, persegueix guanyar competitivitat, formar professionals per a un sector que en necessita, aconseguir finançament, impulsar la seva visibilitat i arribar a ser els interlocutors de la indústria i el govern en matèria de ciberseguretat.

X