Més de quaranta municipis catalans rebran 15000 euros per instal·lar wifi pública

La Comissió Europa ha publicat la llista de municipis que rebran el bonus WiFi4EU, valorat en 15000, amb què els ajuntaments podran instal·lar una xarxa wifi pública i gratuïta en espais públics com dependències municipals, biblioteques, museus, parcs, places i altres llocs d’interès públic.

Aquesta primera convocatòria ha seleccionat 2800 municipis d’arreu d’Europa i 42 són catalans. Us detallem quins són:

 

Alòs de Balaguer Artés Barberà del Vallès Begues Bellpuig Berga
Canyelles Castellserà Esterri d’Àneu Falset Fortià Granollers
Igualada La Fatarella La Pobla de Segur Les Borges Blanques Les Preses Llagostera
Manlleu Martorell Masquefa Mataró Mollet del Vallès Òdena
Palamós Parets del Vallès Puig-reig Ripoll Ripollet Riudoms
Sant Cugat del Vallès Sant Fruitós de Bages Santa Perpètua de Mogoda Solsona Torredembarra Torrelles de Llobregat
Torre-serona Tossa de Mar Vic Vilada Viladecans Vilagrassa
Vilalba dels Arcs

Un cop publicats ens noms dels municipis, l’Agència Executiva d’Innovació i Xarxes (INEA), que és l’agència de la Comissió encarregada de l’execució del programa WiFi4EU, convidarà als municipis seleccionats a signar acords de subvenció. Posteriorment, els municipis signants podran contractar una empresa que instal·li els punts d’accés WiFi4EU en espais públic i després bescanviar el bonus.

La comissària d’Economia i Societat Digital, Mariya Gabriel, ha remarcat que l’objectiu d’aquest tipus d’iniciatives és que els ciutadans i les empreses de tota Europa estiguin més protegides i tinguin accés a serveis de comunicació assequibles, en particular accés a Internet per utilitzar serveis d’administració electrònica, sanitat electrònica, banca per Internet, videotrucades, etc.

Properes convocatòries
Hi haurà tres convocatòries més perquè els municipis que no hagin rebut un bo en aquesta ocasió puguin sol·licitar-lo. La segona convocatòria es posarà en marxa a principis de 2019. En total, d’aquí al 2020, uns 8000 municipis podran beneficiar-se d’aquest règim.

Mentrestant, tots els municipis registrats poden unir-se a la Comunitat de WiFi4EU per formular observacions sobre la iniciativa, intercanviar opinions amb municipis de tot Europa i estar al cas de les novetats sobre el programa WiFi4EU.

X