Manel Sanromà, nou president de la Fundació puntCAT

Manel Sanromà, ha estat escollit per rellevar el president sortint Ricard Huguet, qui ocupava la presidència de la Fundació des de desembre de 2011. En aquests anys la Fundació puntCAT ha consolidat la seva tasca de promoció i difusió del domini.cat fins a assolir, a dia d’avui, un parc actiu de més de 112.000 dominis. Aquest èxit ha permès consolidar la institució, impulsant el retorn dels guanys en projectes que enforteixin la societat de la informació al territori i contribueixin a normalitzar l’ús de la llengua catalana en l’entorn digital.

Exemples d’aquesta acció són:

  • el projecte de capacitació per als petits comerços, Comerçlocal.cat que ha permès la primera incursió a la xarxa de més de 1.800 establiments que no tenien lloc web
  • el concurs de creació de pàgines web Webs al punt, que es du a terme de centres educatius de tot el territori de parla catalana, amb més de 8.400 estudiants participants en les seves 7 edicions
  • el projecte de sensibilització de l’ús de la llengua catalana Navega en català.

D’altra banda, des de 2016, la Fundació també ha passat a gestionar el domini .barcelona, amb un equip co-liderat amb l’Ajuntament de la ciutat.

Amb el relleu a la presidència, la Fundació puntCAT encara ara una nova etapa per seguir reforçant i desenvolupant la seva tasca fundacional i la seva presència entre les institucions senyeres del país, amb un nou president electe, Manel Sanromà, que té un perfil molt adient per liderar aquesta funció.

Sanromà és patró de la Fundació puntCAT a títol personal, essent un dels impulsors originals del domini.cat. Actualment és professor de la Universitat Rovira i Virgili i Director del Consorci de l’Administració Oberta de Catalunya (AOC).

X