Informe de l’activitat de l’AOC (maig 2017): el servei VÀlid, de padawan a mestre Jedi

cantina de Chalmun

Després d’un dur entrenament, el VÀlid s’ha tallat la trena, s’ha graduat del temple Jedi i passa a formar part de l’exèrcit rebel de l’AOC.

La seva missió és generar confiança. Gràcies al VÀlid, les aplicacions de les administracions públiques catalanes poden delegar els processos d’autenticació i signatura dels usuaris, d’acord amb els mecanismes d’autenticació acceptats en funció de l’actuació i el nivell de garantia exigit, facilitant la gestió i integració dels diferents mecanismes disponibles.

La Força és poderosa en el VÀLid ja que ofereix accés, amb una sola integració, als diferents mecanismes d’identificació (idCAT Mòbil, autenticació amb certificat qualificat o reconegut i Cl@ve) que els ciutadans poden emprar a l’hora de relacionar-se amb les administracions públiques catalanes.

Com diria el mestre Yoda a Anakin Skywalker “Difícil de veure el futur és” però el que sí podem augurar és un camí allunyat del costat fosc de la Força. L’activitat del servei augmenta mes a mes: fins al mes de maig, VÀLid va executar més d’un milió i mig de peticions d’autenticació i signatura ordinària. A més, l’AOC està treballant per oferir dos mecanismes de manera integrada pels usuaris: que s’instal·lin una aplicació nativa que substitueixi la necessitat de la descàrrega de fitxers cada cop que s’executi un procés de signatura i que signin amb certificats hostatjats en un dispositiu remot (signatura remota).

En resum, el VÀlid ja és un membre amb ple dret de l’aliança per l’assoliment d’un govern digital perquè, entre d’altres beneficis, garanteix la seguretat de les comunicacions i redueix els esforços econòmics de les administracions públiques en el desenvolupament d’eines de signatura electrònica. La resta de serveis ja l’esperen a la cantina de Chalmun per brindar per un viatge hiperespacial sense camps d’asteroides ni estrelles de la mort.

Per a saber-ne més, podeu visitar la informació sobre el Vàlid al web de l’AOC.

Aquest mes tots els serveis de l’AOC tenen un nivell òptim de disponibilitat, amb una mitjana propera al 100%.

Mitjançant l’enllaç següent, podeu accedir a l’informe complet de les dades d’activitat dels serveis AOC de maig 2017.

X