Els ministres digitals europeus signen la Declaració de Tallin sobre administració electrònica

Els estats membres de la Unió Europea, juntament amb els països de l’associació Europea de Lliure Comerç de Liechtenstein, Noruega, Islàndia i Suïssa van signar el passat 6 octubre la Declaració de Tallin sobre administració electrònica.

La Declaració de Tallin, impulsada per Presidència estonia de la Unió Europea i amb el recolzament de la Comissió Europea, estableix els objectius comuns per al desenvolupament del govern electrònic en els propers cinc anys.

“Per als estonians, el govern electrònic s’ha convertit en alguna cosa comú i que s’utilitzen per fer les coses en línia. No obstant això, en el conjunt d’Europa, el govern electrònic no és tan comú com ho és per a nosaltres. La Declaració de Tallin no es tradueix en innovació per Estònia com ja hem complert amb les directrius acordades avui amb els altres països europeus “, va dir Urve Pal, Ministre d’Estònia per al Emprenedoria i Tecnologia de la Informació.

“Per a altres països europeus, però, la Declaració de Tallin provoca canvis significatius. Arribem a una entesa comuna que tots els països europeus han de crear oportunitats per als seus ciutadans i empreses a utilitzar els serveis de l’estat de forma digital i sense la necessitat de sortir de casa seva. La desplegament de documents d’identitat de tot Europa és un altre dels objectius, per tal que les signatures digitals per ser proporcionat a nivell internacional. per exemple, podria signar documents amb la meva targeta d’Estònia i el meu veí amb el seu document de l’estat. Penseu en quant de temps s’estalviaria ” ha afegit Pal.

La Declaració estableix sis línies d’acció

  1. Digital por defecte, inclusió i accessibilitat
  2. Principi d’un sol cop (once-only)
  3. Confiança i seguretat
  4. Obertura i transparència
  5. Interoperabilitat per defecte
  6. Habilitadors horitzontals

La Declaració de Tallin va ser signada sota els auspicis de la Conferència Ministerial sobre Administració electrònica on els ministres digitals europees, empresaris, experts en e-govern i representants de la societat civil es van reunir per discutir les futures tecnologies de govern electrònic i compartir l’experiència de l’usuari en els països existents.

Llegeix el text complet de la

Download (PDF, 649KB)

(anglès)

 

X