Open Data Rubí: nou portal de dades obertes

rubiL’Ajuntament de Rubí va presentar el passat mes de novembre el portal Open Data Rubí, una eina que vol facilitar a ciutadania, empreses o entitats la consulta i l’ús de les dades i de la informació pública tant de la ciutat com de l’activitat municipal.

Amb aquesta plataforma el consistori aposta per la transparència, posant a l’abast de tothom tota la informació relacionada amb la gestió pública, i alhora per facilitar la generació de coneixement col·lectiu.

Així doncs, aquesta és una plataforma interactiva, amb les dades de la qual s’hi poden fer anàlisis i estudis i compartir-los amb la resta d’usuaris i també a través de les xarxes socials. Els usuaris podran accedir al conjunt de dades a nivell general o bé per categories; també es poden recrear gràfiques o mapes i s’ofereix un apartat on la ciutadania pot penjar les seves interpretacions de les dades per generar coneixement compartit. A més, els ciutadans també poden demanar la publicació d’un determinat conjunt de dades, que estarà subjecte a tres factors: que siguin d’interès públic, que l’Ajuntament les tingui en suport informàtic i que la seva publicació sigui validada per la Comissió de transparència i bon govern.

El consistori es planteja oferir cursos de formació per ensenyar com fer servir el portal a ciutadans i entitats.

Podeu consultar el portal en el següent enllaç: Open Data Rubí

X