Granollers presenta el seu portal de dades obertes

opendatagranollersL’Ajuntament de Granollers ha posat en marxa l’Opendata.granollers.cat, l’adreça web a partir de la qual es poden consultar i obtenir dades públiques, en format digital i estàndard.

La nova eina permet que tant la ciutadania com les empreses o altres institucions puguin utilizar aquesta informació per desenvolupar serveis gratuïts o de pagament que complementin els que ofereix l’administració. Aquest podria ser el cas d’aplicacions mòbils, les anomenades app, desenvolupades a partir del tractament de dades sobre diversos temes: medi ambient, salut, mobilitat, etc. Dades, que convenientment treballades, poden propiciar, per exemple, descobrir on es pot generar un nou mercat, per la qual cosa aquesta eina pot contribuir a fomentar el teixit econòmic.

El nou portal de dades obertes està organitzat en diferents temàtiques: administració, economia i empresa, ciutat i serveis, territori, població, mapes, etc. Dins d’aquests apartats es poden consultar continguts molt diversos: l’execució del pressupost municipal quant als ingressos i les despeses; les subvencions atorgades a entitats; veure sobre plànol les activitats econòmiques que hi ha a la ciutat; les obres públiques programades per l’any en curs, el seu cost i a qui s’han adjudicat; dades sobre població, metereològiques, etc.

Opendata.granollers.cat també permet a l’Ajuntament rendir comptes sobre la seva actuació municipal i fomentar la participació de la ciutadania. El portal permet a l’usuari registrar-se i així poder construir els seus propis gràfics o generar els seus mapes a partir dels conjunts de dades guardats en el catàleg de dades. Les possibilitats que ofereixen les dades obertes són infinites i el resultat ha de revertir en un millor servei per a la ciutadania.

X