Barcelona, la ciutat més intel·ligent de 2015 segons l’informe Juniper

BarcelonaAquesta setmana se celebra a Barcelona el Mobile World Congress, un esdeveniment que converteix la ciutat en la capital del món de la tecnologia mòbil. La decisió d’acollir la trobada més important del món d’aquesta indústria sembla haver estat un bon pronòstic, ja que Barcelona ha estat nomenada la smart city líder en el món el 2015 per l’informe Juniper.

La capital catalana ha passat a encapçalar el rànking de smart cities a nivell mundial en el darrer estudi de la consultora Juniper Research, basat en l’anàlisi de les capacitats “intel·ligents” de cada ciutat. L’estudi posa especial èmfasi en identificar aquelles ciutats que fan un ús intel·ligent de les xarxes, la gestió del trànsit i l’enllumenat públic, i també analitza aspectes relacionats amb la capacitat tecnològica i la cohesió social.

En el rànquing de les ciutats més intel·ligents de 2015, després de Barcelona se situen Nova York, Londres, Niça i Singapur.

La investigació ha proporcionat a Barcelona una puntuació consistent en totes les mètriques, i esdevé un model d’èxit del qual altres en poden aprendre, sobretot per les seves grans iniciatives ambientalment sostenibles.

Altres ciutats ben puntuades, com Nova York o Londres, sobresurten en àrees com la capacitat tecnològica i la voluntat de col·laborar amb els ciutadans a través de les dades obertes, però encara necessiten dur a termes projectes que siguin més positius per al medi ambient.

Aquest darrer informe de Juniper té per nom “Smart Cities: estratègies, energia, emissions i estalvi de costos 2014-2019”, i també analitza l’impacte econòmic que suposa l’execució d’iniciatives de xarxes intel·ligents a les ciutats i la necessitat de la producció de beneficis per als ciutadans.

Font: Juniper Research

X