Projecte ENGAGE, un projecte de dades obertes a la Unió Europea.

Logo EngageFinançat pel 7è Programa Marc de la Comissió Europea, el projecte ENGAGE té com a objectiu desenvolupar una infraestructura de dades que incorpori informació del sector públic i que fomenti la col · laboració i investigació científica en Ciències Socials i Humanitats.

La infraestructura ENGAGE vol promoure un enfocament altament sinèrgic en la investigació sobre el govern, en proporcionar el terreny per a l’experimentació als actors tant de les disciplines i les comunitats científiques relacionades o no amb les TIC, així com assegurant-se que els resultats científics facin accessibles als ciutadans, perquè puguin supervisar la prestació de serveis públics i influir en el procés de presa de decisió.

Mitjançant l’ús de la plataforma ENGAGE, els investigadors i els ciutadans podran presentar, adquirir, buscar i visualitzar conjunts de dades diverses, distribuïts i derivats, del sector públic de tots els països de la Unió Europea.

Engage està conformat per nou entitats procedents de Luxemburg, Alemanya, Grècia, Israel, Holanda i el Regne Unit, complint amb aquests cinc objectius:

  • Crear una plataforma oberta que aglutini gran quantitat d’informació pública d’Europa així com les eines i els recursos necessaris per al seu processament.
  • Donar informació precisa sobre les operacions, costos i valor dels serveis públics a través d’eines de senzilles visualització perquè la ciutadania s’involucri en la presa de decisions del sector públic i posicionar-se en l’avantguarda d’iniciatives de dades obertes al món.
  • Explorar sinergies amb altres projectes d’infraestructures en línia i proveïdors de serveis electrònics per emmagatzemar, explotar i processar la informació del sector públic.
  • Contribuir a l’estandardització de les dades obertes enllaçats públics; consolidant diferents enfocaments per a l’harmonització, subministrament i interoperabilitat de les dades.
  • Ajudar els professionals de Ciències Socials i Humanitats en les seves investigacions i projectes.

Des de la seva posada en marxa l’any 2011, aquesta iniciativa s’ha convertit en una nova porta a la informació del sector públic permetent l’accés directe i la visualització de més de 52.000 dades procedents de 22 països d’Europa, comptant ja amb més de  130.000 recursos.

X