La ONU premia a Espanya pel seu gran avenç en l’Administració Electrònica

Nacions UnidesEls premis especials de l’enquesta d’administració electrònica de Nacions Unides s’atorguen als països que han posat de manifest el seu lideratge en el camp de l’administració electrònica basant-se en el grau de desenvolupament assolit segons l’enquesta d’administració electrònica.

Espanya ha rebut el Premi en la categoria 2 “Progrés excepcional en administració electrònica” en reconeixement de la tasca desenvolupada pel Govern Espanyol per promoure i introduir noves tecnologies en matèria d’administració electrònica. I és que Espanya en dos anys (2012-2014) ha saltat a la “UN e-government Survey” des del lloc 15 al lloc 5 del rànquing europeu i del 23 al 12 en el rànquing mundial.

Nacions Unides realitza cada dos anys la seva enquesta sobre l’estat de l’Administració Electrònica a 193 països. L’edició de 2014, titulada “L’Administració Electrònica per al futur que volem”, realitza una avaluació sistemàtica de la importància i el potencial de les tecnologies d’informació i comunicació per transformar el sector públic mitjançant la millora de l’eficiència, l’eficàcia, la transparència, la rendició de comptes, l’accés als serveis públics i la participació ciutadana en els diferents estats membres de les Nacions Unides.

L’acte es va desenvolupar en el marc del “Global e-government Fòrum 2014”  organitzat a Astanà pel govern de Kazakhstan amb el patrocini de les Nacions Unides.

X