Facturació i notificació electrònica, a l’alça

Factura electrònicaEl passat mes d’abril es va arribar al màxim històric mensual de notificacions electròniques, quasi 32 mil, amb la Generalitat de Catalunya com màxim notificador; tal com ja va passar al mes de març, cal destacar que l’Ajuntament de Castelló d’Empúries, amb els seus 11.910 habitants (cens 2013) torna a ostentar la ràtio de notificacions per habitant més alta de Catalunya.

Pel que fa a l’e.FACT, es van gestionar quasi 7.000 factures, xifra que no s’havia assolit mai, tal com ha passat amb l’e-NOTUM. L’Institut Català de la Salut va ser l’ens que més va notificar (4.859) seguit de lluny de la Diputació de Barcelona (486). Després trobem els ajuntaments de Reus (193), Sant Just Desvern (165)  i Sant Feliu de Llobregat (121).

Respecte a Via Oberta, si al març la gran consulta va ser la de la renda, aquest abril trobarem en primer lloc la consulta de prestacions socials públiques (prestacions percebudes) de l’INSS (un 24,6% del total). La finalitat més usada del consum de dades va tornar a ser la concessió d’ajuts, subvencions i beques (un 45,6% del total). Altres serveis massivament consultats van ser el Registre de vehicles i conductors i el Padró. Finalment, van repetir com a principals usuaris la Generalitat de Catalunya, l’Organisme de Gestió Tributària de la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de Barcelona.

La comunicació de les dades de canvi de domicili van marcar també el seu màxim amb més de 18 mil. Dels onze ajuntaments que van fer usar el servei, aquest mes repeteixen Terrassa (8.905) i Lleida (3.296); tot seguit trobem Sant Feliu de Guíxols (2.728).

Cal destacar que, des de l’anterior extracció de dades, quatre nous ajuntaments estan connectats al padró, els de Camarasa, Castellnou de Seana, Madremanya i Vilanova de la Barca.

Mitjançant l’enllaç següent, podeu accedir a l’informe complet de les dades d’activitat dels servei. Abril 2014.

X