Candau

Darrerament els mitjans de comunicació ens alerten sobre els riscos per a la privadesa que suposa l’ús generalitzat de la telefonia mòbil o serveis d’emmagatzematge d’informació al núvol, i és que tot i els innumerables avantatges que la tecnologia aporta, aquesta no està exempta de riscos. Riscos que, òbviament ben gestionats, ens permeten gaudir dels amplis avantatges d’aquests serveis.

En relació a la telefonia mòbil, fa uns mesos ja vam referenciar-vos un article sobre la seguretat al mòbil: El mòbil es posa les piles en matèria de seguretat, on es descriu el Mobile Connect, un sistema presentat al MWC que permet als usuaris accedir de manera segura als serveis mòbils a través d’un únic codi d’autenticació inserit dins de la targeta SIM.

De fet, un dels principals riscos és el robatori de la nostra identitat. En aquest sentit, us recomanem que realitzeu el següent test, que us permetrà analitzar quines probabilitats teniu de sofrir aquest robatori en funció dels vostres hàbits: Test robatori identitat.

Per altra banda, us recomanem també la lectura de la següent guia del CESICAT per a convertir el vostre núvol en un recurs segur d’emmagatzematge: Guia Completa de Seguretat del Núvol.

El Consorci AOC, mitjançant el CESICAT, ofereix serveis a les administracions públiques locals per tal que aquestes millorin la seguretat dels seus sistemes d’informació i apliquin mesures, tant organitzatives com tècniques, per a assolir aquest objectiu.

El Govern de la Generalitat va aprovar l’any 2009 el Pla nacional d’impuls de seguretat de la informació amb una sèrie d’actuacions orientades a la millora de la seguretat de la informació de la societat catalana. El Centre de Seguretat de la Informació de Catalunya (CESICAT) neix com a òrgan de suport a aquest pla nacional i ha estat impulsat, entre d’altres, pel Govern de la Generalitat de Catalunya i el Consorci Administració Oberta de Catalunya (Consorci AOC).

Si voleu més informació sobre els serveis de seguretat oferts a les administracions públiques de Catalunya, podeu consultar el següent enllaç: Serveis de Seguretat 

Si voleu consultar un llistat de recursos sobre seguretat, us recomanem el següent, de l’Oficina de Seguridad del Internauta: Eines Seguretat

X