Jornada “Plataforma de Recursos de Geoinformació (PRG)”

Presentació

La PRG és un espai web a disposició, actualment, de les administracions públiques i els seus organismes i, eventualment, d’altres organitzacions, on es reuneixen diverses funcionalitats per utilitzar, mitjançant el navegador web de l’usuari, l’extens inventari de geoinformació disponible a la xarxa IDEC, a més d’altres serveis i aplicacions:

  • Accés a totes les dades geogràfiques o georeferenciades disponibles a la xarxa IDEC
  • Eines simples i intuïtives per a la creació i personalització d’aplicacions
  • Aplicacions preparades per a ser adaptades a les necessitats de l’usuari

La PRG representa la materialització de la infraestructura de dades davant l’usuari final dels seus recursos. L’usuari no té perquè saber cercar geodades, utilitzar geoserveis i altres recursos que la infraestructura li pot oferir; simplement cal que tingui al seu abast una eina que, de manera senzilla, intuïtiva i fàcil, li permeti gaudir de les aplicacions i utilitzar les dades que precisa, sense més condicions.

  • Permet a l’usuari desentendre’s del manteniment i millora dels productes i aplicacions que conté.
  • Està pensada, a més, per a ser un mitjà de cooperació entre administracions, així com representar un primer estadi de les organitzacions en l’àrea de la gestió territorial, gratuïta i fàcil d’utilitzar.
  • Permet convertir l’escassa informació que l’usuari entra al descriure les capes que crea en metadades ISO, que poden incorporar-se al catàleg IDEC així com ser utilitzades com a catàleg dels mapes creats pels usuaris en l’entorn PRG. En conseqüència, les administracions i d’altres ens interessats podran aprofitar els treballs que altres facin al publicar informació.

Programa

9:00 – 9:30 Recepció i lliurament d’acreditacions

9:30 – 9:45 Benvinguda i presentació de la jornada. Jordi Guimet, cap del Centre de Suport a la Infraestructura de Dades Espacials de Catalunya, ICC

9:45 – 10:30 Descripció de la Plataforma i les seves funcionalitats. Víctor Pascual, Centre de Suport a la Infraestructura de Dades Espacials de Catalunya, ICC

10:30 – 11:00 Usos en les entitats locals. Ferran Farriol, Consorci Administració Oberta de Catalunya

11:00 – 11:15 Atles de Geotèrmia. Carme Puig, Institut Geològic de Catalunya

11:15 – 11:30 Aplicacions en l’ensenyament. Joan Vinyoli, IES Artés

11:30 – 11:45 Atles de Camins. Meritxell Gisbert, Consell Comarcal de l’Alt Penedès

11:45 – 12:00 Conclusions i propostes finals

12:00 Cloenda

Lloc

Institut Cartogràfic de Catalunya, Parc de Montjuïc, Barcelona

Inscripció

Atès l’aforament limitat de la sala, és indispensable inscriure’s el més aviat possible.

X