Ja està disponible el servei S-Perdura

Aquest servei del Consorci AOC permet mantenir la fiabilitat i la validesa de les signatures electròniques al llarg del temps mitjançant un procés d’actualització de les signatures originals.

Amb aquest procés d’actualització es protegeix la signatura electrònica de la possible obsolescència dels algorismes i de la caducitat dels certificats que es van utilitzar en el moment de signar. Al mateix temps, fa possible obtenir informació essencial sobre la signatura (el seu estat, la data en què caducarà, si té segell de temps, el seu format, així com algunes dades bàsiques del signatari).

S-Perdura està adreçat a qualsevol administració pública que gestioni documents electrònics signats que encara no s’hagin transferit a un repositori digital de confiança (per exemple l’iArxiu) o que estiguin en risc de perdre el seu valor evidencial per algun dels motius següents: que el certificat amb el qual es va signar està a punt de caducar; que el certificat de l’autoritat de segellament de data i hora està a punt de caducar; o bé a causa de l’obsolescència de l’algorisme de xifrat o de resum utilitzat.

El servei es presta mitjançant dues modalitats:

  • Accés a l’aplicació web S-Perdura disponible a l’apartat Aplicacions d’EACAT. Per utilitzar-lo, no cal emplenar cap formulari de sol·licitud, únicament ser usuari d’EACAT. Aquesta modalitat està pensada per aquells documents electrònics signats que es troben desats en unitats de xarxa del personal de les administracions públiques catalanes i que es volen preservar de forma manual.
  • Servei web. Per aquesta modalitat és imprescindible que l’aplicació client estigui ja integrada amb la plataforma de validació del Consorci AOC. Aquesta modalitat està pensada per a processos massius i desatesos.

En l’enllaç següent, podeu accedir a una informació més completa del servei S-Perdura (presentació, manual d’ús, condicions generals, etc.).

X