Èxit d’assistència a la jornada sobre tramitació d’activitats al món local

El secretari general d’Empresa i Ocupació, Enric Colet, va inaugurar la jornada ‘La tramitació d’activitats al món local de la Directiva de Serveis a la Finestreta Única Empresarial” on va reclamar el poder dels ens locals en la regulació de les activitats en el territori. Colet també va expressar la necessitat de que polítics, empleats públics, empresaris i ciutadans facin un canvi de mentalitat sobretot en l’actual context de crisi.

La primera part de la jornada va tractar sobre l’impacte de la Directiva de Serveis de Mercat Interior i la Finestreta Única Empresarial en l’àmbit local. La gerent de l’Oficina de Gestió Empresarial del Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya, Cristina Pruñonosa, va parlar de la filosofia de la FUE i va establir com a propers reptes la col·laboració per part dels actors implicats i la necessitat d’una transformació profunda a nivell jurídic, tecnològic i organitzatiu. De la seva banda, la Directora del Serveis Jurídics de la Diputació de Barcelona, Susana Martínez, va tractar els aspectes jurídics de la DSMI i la seva regulació jurídica al món local. Per tancar el primer bloc, Ferran Farriol, cap de projectes organitzatius del Consorci AOC va presentar el projecte DSMI-FUE i la tramitació electrònica de les activitats al món local, on es van poder veure els tràmits que s’ofereixen mitjançant el servei e-TRAM.

El segon bloc de la jornada va donar veu als ajuntaments de Castellar del Vallès i Castellbisbal. L’alcalde de Castellar del Vallès, Ignasi Giménez i l’alcaldessa de Castellbisbal, Conxi Llurba van exposar les experiències de tramitació d’activitats al món local d’aquests dos municipis.

La jornada es va poder seguir per twitter a través de l’etiqueta #jornadaFUE. La documentació de la jornada està disponible a http://www.aoc.cat/Inici/COMUNICACIO/Presentacions

X