Els ciutadans podran consultar el seu pla de medicació per Internet mitjançant l’idCAT

Tots els ciutadans catalans podran accedir a la seva carpeta personal de salut i el seu pla de medicació individual a finals d’aquest mateix any a través d’internet mitjançant l’idCAT, l’identificador digital emès per l’Agència Catalana de Certificació. Aquest servei es troba dins l’anomenat Canal Salut, que pretén facilitar l’accés de ciutadans, professionals i entitats als serveis i recursos electrònics relacionats amb la salut.

Primera fase al Maresme

Joan Guanyabens, conseller delegat de l’Agència d’Informació, Avaluació i Qualitat en Salut i coordinador general de les TIC de la conselleria, va explicar que, en la primera fase, uns 90.000 ciutadans de la comarca del Maresme ja poden accedir a la seva carpeta personal de salut. A finals d’aquest any, la Generalitat pretén que tots els ciutadans de Catalunya més grans de 18 anys puguin tenir la seva carpeta personal de salut disponible a través d’Internet.

Certificació a través del mòbil

Guanyabens ha apuntat que s’estudia la possibilitat que la certificació digital es pugui realitzar a través de la targeta SIM del mòbil, de forma similar a quan es realitza una compra, per facilitar que s’estengui el seu ús i sigui també més fàcil la consulta de les dades de salut personals. De moment, aquesta possibilitat s’ha temptejat amb motiu de la celebració del Congrés Mundial de Mòbils de Barcelona.

X