El Consorci AOC participa en la jornada “La Plataforma de Recursos de Geoinformació” de l’ICC

El pròxim 12 d’abril tindrà lloc a l’Institut Cartogràfic de Catalunya (ICC) una jornada dedicada a la Plataforma de Recursos de Geoinformació (PRG) amb l’objectiu de presentar, d’una manera pràctica, les possibilitats d’aquesta eina.

En concret, Ferran Farriol, cap de projecte del servei GEOLOCAL del Consorci AOC, explicarà els usos de la plataforma en els ens locals.

Què és la plataforma de Recursos de Geoinformació (PRG)

La PRG és un espai web a disposició, actualment, de les administracions públiques i els seus organismes i, eventualment, d’altres organitzacions, on es reuneixen diverses funcionalitats per utilitzar, mitjançant el navegador web de l’usuari, l’extens inventari de geoinformació disponible a la xarxa IDEC, a més d’altres serveis i aplicacions:

  • Accés a totes les dades geogràfiques o georeferenciades disponibles a la xarxa IDEC.

  • Eines simples i intuïtives per a la creació i personalització d’aplicacions.

  • Aplicacions preparades per a ser adaptades a les necessitats de l’usuari.

La PRG representa la materialització de la infraestructura de dades davant l’usuari final dels seus recursos. L’usuari no té perquè saber cercar geodades, utilitzar geoserveis i altres recursos que la infraestructura li pot oferir; simplement cal que tingui al seu abast una eina que, de manera senzilla, intuïtiva i fàcil, li permeti gaudir de les aplicacions i utilitzar les dades que precisa, sense més condicions.

  • Permet a l’usuari desentendre’s del manteniment i millora dels productes i aplicacions que conté.

  • Està pensada, a més, per a ser un mitjà de cooperació entre administracions, així com representar un primer estadi de les organitzacions en l’àrea de la gestió territorial, gratuïta i fàcil d’utilitzar.

  • Permet convertir l’escassa informació que l’usuari entra al descriure les capes que crea en metadades ISO, que poden incorporar-se al catàleg IDEC així com ser utilitzades com a catàleg dels mapes creats pels usuaris en l’entorn PRG. En conseqüència, les administracions i d’altres ens interessats podran aprofitar els treballs que altres facin al publicar informació.

Programa de la Jornada

9.00 – 9.30 Recepció i lliurament d’acreditacions

9.30 – 9.45 Benvinguda i presentació de la jornadaJordi Guimet, cap del Centre de Suport a la Infraestructura de Dades Espacials de Catalunya, ICC

9.45 – 10.30 Descripció de la Plataforma i les seves funcionalitatsVíctor Pascual, Centre de Suport a la Infraestructura de Dades Espacials de Catalunya, ICCExemples pràctics

10.30 – 11.00 Usos en les entitats localsFerran Farriol, Consorci Administració Oberta de Catalunya

11.00 – 11.15 Atles de GeotèrmiaCarme Puig, Institut Geològic de Catalunya

11.15 – 11.30 Aplicacions en l’ensenyamentJoan Vinyoli, IES Artés

11.30 – 11.45 Atles de CaminsMeritxell Gisbert, Consell Comarcal de l’Alt Penedès

11.45 – 12.00 Conclusions i propostes finals

12.00 Cloenda

Lloc i inscripció

Institut Cartogràfic de Catalunya, Parc de Montjuïc, Barcelona (mapa).En l’enllaç següent, trobareu el formulari d’inscripció a la jornada.

X