Conegueu la maduresa digital de la vostra administració local

Us presentem l’Índex de Maduresa Digital de les administracions locals catalanes, una nova eina que l’AOC posa a la vostra disposició, i que serà molt útil per conèixer el grau de transformació digital del vostre ajuntament o consell comarcal i comparar-ho amb altres ens locals.

Aquest índex ens permet posar en valor l’excel·lent feina dels ens locals que lideren la digitalització a Catalunya, aprendre de les millores experiències i planificar accions concretes, conjuntament amb la Generalitat, Localret, Diputacions i Consells Comarcals, per impulsar conjuntament un país digital i obert.

Per a què serveix la informació de l’Índex de Maduresa digital?

A partir d’aquest índex hem elaborat diversos informes que permeten:

  • Que cada administració local pugui fer una autoavaluació del seu grau de maduresa digital i conèixer de forma clara i objectiva els seu punts forts i àmbits de millora.
  • Fer informes comparatius del grau de digitalització dels ajuntaments i consells comarcals, per territori o franja de població, en relació a la mitjana i a l’ens amb millor valoració.
  • Identificar les administracions capdavanteres, en general i per àmbit, per a conèixer les bones pràctiques que caldria compartir i impulsar per avançar en la transformació digital de totes les administracions locals.

Addicionalment, el Consorci AOC utilitza l’Índex de Maduresa Digital per distingir les administracions capdavanteres amb el lliurament dels “Reconeixements Administració Oberta”.

Quines dades fem servir per obtenir l’índex?

Analitzem més de 30  indicadors de govern digital i obert, que elaborem a partir de dos tipus d’informació:

  • La implantació o disponibilitat de serveis públics digitals
  • L’activitat dels serveis digitals de tramitació amb la ciutadania, gestió interna i interoperabilitat

Aquestes dades s’obtenen de l’anàlisi de les webs de les administracions locals, l’activitat associada als serveis AOC, i la informació facilitada pels propis ens locals i proveïdors d’aplicacions que es contrasta. Podeu consultar el detall dels indicadors al web de l’AOC.

Una iniciativa innovadora

L’avaluació del grau de maduresa de transformació digital dels ens locals d’un territori és una iniciativa única i innovadora, tant a nivell estatal com internacional. Analitzem els principals indicadors de govern digital i obert, i ho fem només a partir de dades objectivables. Aquesta és una iniciativa del Gabinet Tècnic i el Laboratori d’Innovació de l’AOC.

La metodologia s’ha co-dissenyat amb experts de gestió pública. Els indicadors recopilats es publiquen de forma oberta i es comparteixen de forma preliminar amb les administracions locals per a fer esmenes i garantir la qualitat de la informació.

Més informació: https://www.aoc.cat/reconeixements/

#FemPaísDigital