Projecte de Norma “Ciutats intel·ligents. Dades Obertes”

Company-256L’obertura i la reutilització de la informació pública són passos fonamentals en el camí cap al Govern Obert i les Smart Cities ja que les dades obertes permeten la col·laboració ciutadana i ofereixen la matèria primera necessària per a nous productes i serveis digitals, que dinamitzen l’activitat econòmica i empresarial i generen valor per a la societat.

Del 19 de setembre al 29 d’octubre, va obrir-se una consulta pública sobre el projecte de Norma “Ciutats intel·ligents. Dades Obertes ” desenvolupada pel Comitè Tècnic de Normalització sobre Ciutats Intel·ligents (AEN / CTN 178) -creat en el si de l’Associació Espanyola de Normalització i Certificació (AENOR), amb el suport de la Secretaria d’Estat de Telecomunicacions i per a la Societat de la Informació (SETSI).

L’objectiu d’aquesta norma és crear un model que ajudi a les administracions públiques en la conceptualització i posada en marxa de projectes de dades obertes. A més, el document estableix una sèrie de pautes per a mesurar l’evolució i fomentar la millora contínua del procés d’obertura de dades, determinant la maduresa de les diferents iniciatives en relació a les bones pràctiques associades.

Al seu torn, aquest projecte de Norma també defineix un grup de conjunts de dades i el vocabulari recomanat per a la seva publicació, de manera que les administracions tinguin criteris a seguir que assegurin una certa homogeneïtat en la informació publicada.

Per a més informació, podeu consultar el següent article: Projecte de Norma “Ciutats intel·ligents. Dades Obertes”

X