El Consorci AOC signa un conveni amb el Col·legi Oficial d¿Enginyers Agrònoms per promoure els serveis telemàtics

El conseller de Governació i Administracions Públiques i president del Consorci Administració Oberta Electrònica de Catalunya (Consorci AOC), Jordi Ausàs, i el president del Col·legi Oficial d’Enginyers Agrònoms de Catalunya, Josep Maria Rofes, van signar dilluns 18 de gener un conveni de col·laboració per al desenvolupament de serveis telemàtics d’intercanvi d’informació. També hi va assistir el director gerent del Consorci AOC, Joan A. Olivares.

L’objectiu d’aquest conveni és promoure els serveis telemàtics d’intercanvi d’informació entre les dues entitats i simplificar els procediments administratius, amb el consegüent estalvi de temps i de costos en les tramitacions administratives. Amb aquest conveni de col·laboració se’n beneficien tant la ciutadania, les empreses i els professionals com les administracions públiques.

Segons l’acord, s’interconnectaran les plataformes del Consorci AOC i el Col·legi Oficial d’Enginyers Agrònoms perquè les administracions puguin accedir electrònicament a la documentació tècnica visada pel Col·legi. D’aquesta manera, les administracions catalanes podran tenir accés als serveis telemàtics de consulta dels documents arxivats en suport digital pel Col·legi.

Tots aquests processos es faran sempre amb les garanties pertinents d’autoria, integritat, autenticitat, traçabilitat i seguretat en la transacció de les dades. Les transmissions telemàtiques d’informació es faran mitjançant un canal segur i fent servir les signatures electròniques del Consorci AOC i del Col·legi.

El Departament de Governació i Administracions Públiques ha promogut fins ara un total de nou convenis amb diferents col·legis professionals per fer cada cop més àgil l’Administració.

X