Innovació AOC: fem realitat avui l’Administració de demà

imatges de projectes innovadors que impulsem des de l'AOC

Coneixes els projectes d’innovació de l’AOC? Estrenem l’espai “Innovació AOC” on mostrem les iniciatives que estem impulsant per fer realitat avui l’Administració de demà. Compartim els experiments i projectes que estem cuinant i que esperem ajudin a les administracions públiques catalanes en el seu viatge cap a la transformació.

Es tracta d’oferir uns serveis públics digitals que ajudin a l’Administració a adaptar-se a un món que viu una revolució digital amb enormes i sobtats canvis, donant resposta als nous problemes, necessitats i expectatives de la societat que no es poden atendre amb les solucions de sempre.

Ho fem modestament a partir de proves de concepte i pilots i amb recursos reduïts. Ara bé, som seguidors de la filosofia del Capità Enciam “els petits canvis són poderosos”. Sobretot els petits canvis que qüestionen l’statu quo i es rebel·len contra una de les frases més perilloses a l’Administració “…perquè sempre ho hem fet així”. Grans pensadors i innovadors han dit el mateix amb altres paraules.

Impulsem petits canvis però que persegueixen una gran missió: contribuir a l’increment de la satisfacció i la confiança de la ciutadania en els serveis públics digitals. Com?

  • aprenent a dissenyar posant les persones al centre
  • explorant tecnologies capdavanteres que ben aplicades puguin donar lloc a serveis més àgils, fàcils, segurs i proactius
  • promovent estàndards oberts, dades obertes, interoperabilitat i l’ús de serveis al núvol
  • proposant metodologies per mesurar amb rigor la satisfacció dels usuaris dels serveis públics, per avaluar els estalvis econòmics i de temps que comporta la implantació i ús de l’administració digital, etc.

Trobareu els reptes i projectes que hem engegat per generar solucions noves susceptibles de produir impactes reals en la societat, capbussant-vos a l’espai innovació AOC i descobrint què es cou a la nostra cuina.