Millores en la personalització dels ítems del servei SEU-e 2.0 i Transparencia

captura

Entre les novetats que s’inclouen a la darrera versió de SEU-e 2.0 i Transparència cal remarcar tres noves funcionalitats que permeten personalitzar la descripció ciutadana, amagar les metadades i l’edició del contingut dels ítems Pressupost i Liquidació del pressupost.

La descripció ciutadana és una explicació per tal que la ciutadania entengui a què fa referència un determinat ítem. A les versions anteriors del servei, aquesta informació no era editable per part dels ens, però ara ja es pot es escriure un text alternatiu al que ve proposat per defecte, tot seguint les instruccions següents: Com personalitzar la descripció ciutadana?
Les metadades, situades a la part inferior de cada ítem, no són editables. No obstant això, amb aquesta nova versió del servei, sí podem decidir de mostrar-les o amagar-les a partir d’aquestes indicacions: Com personalitzar les metadades?

En darreres versions del servei, també han estat modificats els ítems Pressupost i Liquidació del pressupost el quals han estat dividit en tres subapartats: Despeses per programaIngressos: classificació econòmicaDespeses: classificació econòmica. Per defecte, quan obrim aquests dos ítems, serem redirigits automàticament a la pestanya de Despeses per programa.

Per tal d’editar aquests subapartats cal tenir en compte les següents explicacions: Com editar el contingut dels ítem Pressupost i Liquidació del pressupost?

Comentaris

 • Jaume Munuera ha dit:

  Em sembla molt bé que es pugui personalitzar com més apartats millor, ja que dona un major control i capacitat d’adaptació a les necessitats de cada ajuntament. Tot i així, trobo que el bloqueig de les metadades s’hauria de replantejar, especialment en quant a la classificació documental. No té sentit que hi hagi una classificació documental “inventada” que no correspon al quadre de classificació de cada ajuntament. En tot cas, s’hauria d’utilitzar el quadre de classificació municipal (QdCM), com a quadre comú per les administracions catalanes, i permetre incloure la classificació propia de cada ajuntament: és a dir, habilitar una classificació “no editable” que fos la del QdCM (com ja sabeu, publicat el passat setembre), i altre metadada de classificació per als quadres de producción pròpia.
  Molts ajuntaments mantindrem el QdC propi, amb equivalències al QdCM, per tant caldria reflectir ambdues classificacions per permetre al ciutadà cercar la información segons els dos models. De totes maneres, la classificació documental no està massa ben integrada al portal actualment per les següents raons:

  – No hi ha una visió jerárquica i complerta del quadre utilitzat, només la menció de dos nivells.
  – No hi ha un lloc on cercar a través del quadre, ni al motor de cerques, ni d’altre forma (com ara un arbre).

  Ara per ara, i com jo ho veig, la classificació documental em sembla anecdótica i poc útil.

 • Karen Munté ha dit:

  M’afegeixo als comentaris fets per Jaume Munuera, com a Ajuntament amb quadre de classificació, fora bo disposar d’una metadada que fos la vinculació o la referència al quadre de classificació propi de l’Ajuntament.

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *