La UAB distingeix 135 administracions catalanes amb el Segell Infoparticipa

Un total de cent vint-i-un ajuntaments, onze consells comarcals i tres diputacions han estat guardonades amb el Segell Infoparticipa 2020. El 90% dels ajuntaments premiats de menys de 20.000 habitants utilitzen el portal de l’AOC.

Infoparticipa és el guardó de referència de les bones pràctiques en l’àmbit de la transparència comunicativa als webs de l’administració local. La vuitena edició del lliurament dels segells, celebrada el passat 10 de maig a l’Auditori de la Universitat Autònoma de Barcelona, va comptar a la presència de l’Honorable conseller d’Acció Exterior, Relacions institucionals i Transparència, Bernat Solé, que va destacar la necessitat de “reconèixer el compromís de la Xarxa de Governs Transparents que ha facilitat serveis mancomunats per aconseguir una gestió eficient de la transparència”. De fet, gairebé el 90% dels consells comarcals i els ajuntaments de menys de 20.000 habitants premiats són ens usuaris del portal de Transparència de l’AOC que impulsa conjuntament amb la Xarxa de Governs Transparents.

També va participar a l’acte la catedràtica de Llengua Espanyola a la Universitat de Barcelona Estrella Montolío Durán, amb la ponència “El dret a entendre de la ciutadania”.

El Segell InfoParticipa a la qualitat i la transparència de la comunicació pública local és una certificació que atorga la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) a partir del Mapa Infoparticipa, una eina impulsada pel Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural (LPCCP) de la UAB l’any 2012 i que ara la gestiona ell nou grup de recerca ComSET (Comunicació Sonora, Estratègica i Transparència) fruït de la fusió del Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural i Publiradio. S’avaluen els 947 webs d’Ajuntaments catalans que publiquen una informació que facilita que qualsevol ciutadana o ciutadà tingui coneixement sobre qui són els representants polítics del seu municipi, com gestionen els recursos col·lectius i quines formes de participació posen al seu abast. El Segell InfoParticipa és una marca de qualitat que dona garanties de confiança i credibilitat a les ciutadanes i el ciutadans, i un incentiu pels responsables polítics i tècnics.

X