Publicat l’Informe de tendències de ciberseguretat del segon semestre de 2020

L’Agència de Ciberseguretat de Catalunya ha publicat l’Informe de tendències de Ciberseguretat del 2n semestre de 2020 que fa un extens repàs a les principals ciberamenaces detectades al món i té en compte fonts qualificades d’entitats, fabricants, organismes i professionals de l’àmbit de la ciberseguretat, 

L’informe destaca que, per contrarestar la caiguda de l’import dels rescats del darrer trimestre de l’any 2020, els ciberdelinqüents es dirigeixen a empreses un 400% més grans i incorporen nous factors d’extorsió com ara l’amenaça de filtració de dades o la realització d’atacs de denegació de servei distribuït (DDoS) per inhabilitar les comunicacions a Internet.

Aquests atacs de DDoS han augmentat un 151% durant la primera meitat de 2020, respecte al mateix període de 2019. A més, han crescut en amplada de banda, durada i complexitat. Els ciberdelinqüents estan incorporant nous protocols de xarxa, perquè els paquets de dades enviats semblin peticions legítimes i col·lapsin els recursos del servidor atacat.

El cibercrim també ha evidenciat una especial predilecció per atacar el sector sanitari amb programari de segrest, amb un augment significatiu en els dos darrers mesos de 2020. El motiu d’aquest increment és que, en la crisi sanitària actual, el sector sanitari és especialment essencial i, en cas d’un incident de ransomware, les probabilitats que es vegi forçat a realitzar el pagament d’un rescat són més altes.

Podeu accedir a l’informe complet, al resum executiu i a la infografia resum de l’Informe Tendències de Ciberseguretat del 2n Semestre de 2020 des de la pàgina web de l’Agència de Ciberseguretat de Catalunya

X