Demana el teu idCAT Mòbil per Internet (la majoria d’entitats de registre estan tancades)

Davant la situació excepcional d’estat d’alarma provocada pel coronavirus SARS-Cov-2 us comuniquem que la gran majoria d’oficines d’atenció a l’usuari que lliuren presencialment l’idCAT Certificat i Mòbil estan tancades al públic. Segons la normativa vigent és obligatori personar-se en una oficina per a obtenir un certificat digital.

El Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme no ha informat als prestadors de serveis de certificació de cap canvi normatiu que permeti la seva obtenció remota.

L’AOC, però, posa a disposició de la ciutadania l’idCAT Mòbil que es pot obtenir telemàticament amb el DNI i la targeta sanitària.

Si teniu dubtes sobre les funcionalitats dels certificats, podeu consultar què us permet fer l’idCAT Certificat i l’idCAT Mòbil.

Malauradament l’Administració de l’Estat no accepta l’idCAT Mòbil. Si necessiteu fer tràmits amb l’Administració de l’Estat, podeu fer servir qualsevol certificat digital, inclòs l’idCAT Certificat. O bé, demanar des de casa el CL@VE PIN.  Per activar-lo us caldrà demanar una carta i rebreu un codi per correu postal

18 Comentaris

 1. Bon dia,
  voldria activar el idcat però no sé com fer-ho?
  jo sóc funcionari de muface i no tinc número de sanitat,
  em poden donar alguna solució per activar el idcat des de casa,
  moltes gràcies,
  Joan

  1. Benvolgut Joan,
   Si no tens la TSI no podràs obtenir idCAT Mòbil a través d’Internet, només de manera presencial, una opció que, ara per ara, no està disponible.

   Disculpa les molèsties

 2. hola bon dia
  llevodias intentando acceder a servicios electronicos de la seguridad social, pero me dice que mi certificado idCat no es valido, y caduca el año 2021
  dónde puede obtener soporte o descargarme otra vez el certificado?
  gracias

 3. Necessito descarregar el certificat digital d’IDCAT Mobil, com hag¡ig de fer-ho? L’he donat d’alta recentment i encara no he rebut cap carta confirmant l’alta.

 4. Buenas tardes, y entonces como puedo obtener el IDCAT MOBIL si no tengo DNI pero sí NIE?? Necesito urgentemente poder disponerlo para poder tener opción a solicitar las ayudas.

  1. Actualmente si no dispones de DNI y targeta sanitaria o bien certificado digital no se puede hacer telemáticamente. Estamos en conversaciones con el Ministerio para que nos autorice otra tipo de identificación.

 5. Com puc canviar el número de móbil vinculat al meu idCat??, ja no tinc accés al número que està registrat, i no trobo la manera de poder canviar, ni fer una inscripció nova per substituir l’anterior.
  Gràcies

 6. Quina diferència hi ha entre idcat certificat i l’idcat mòbil? Intento donar-me d’alta a “la meva salut” amb l’opció certificat digital però no em deixa tot i q jo sí tinc l’idcat mòbil…

 7. Bon dia,
  tinc instal.lat el certificat a l’ordinador d’empresa i actualment no hi tinc accés. Com puc descarregar el certificat i poder signar amb el portatil?

  1. Si no vas marcar que el teu certificat era exportable no ho podràs fer. A no ser que el deixis a alguna carpeta que hi tinguis accés.

 8. Bon dia,
  A la meva parella li van robar l’ordinador i ens agradaria poder tornar a descarregar el certificat en un altre ordinador, com ho podem fer?
  Moltes gràcies.

  1. Si no vas marcar que el teu certificat era exportable no ho podràs fer. A no ser que el deixis a alguna carpeta que hi tinguis accés.

 9. Hola,
  Fa 2 o 3 dies que estic intentant obtenir l’idcat per firmar una sol·licitud a treball però no hi ha manera. Què hi ha algun problema?
  Gràcies.
  Dolors

Icona d'un globus terraqüi