“Cobertura mòbil”, una app feta per i amb la col·laboració de la ciutadania

L’app “Cobertura mòbil” utilitza les dades enviades des dels dispositius mòbils dels usuaris que disposen de l’aplicació per proporcionar informació contínua sobre el nivell de cobertura de telefonia mòbil, depenent de la seva ubicació.

Es tracta d’un projecte col·laboratiu impulsat per la Generalitat de Catalunya que forma part de l’estratègia SmartCAT en l’àmbit de la governança participativa i que posa en mans de la ciutadania un instrument per millorar un servei bàsic del segle XXI: la connectivitat.

“Cobertura Mòbil” es nodreix de la participació ciutadana per generar un mapa en temps real de la cobertura de totes les xarxes de telefonia mòbil del país i identificar així els punts que necessiten millorar la seva cobertura al territori.

L’agregació de totes les dades provinents dels diferents terminals, que són tractades de manera totalment anònima, confecciona un mapa de cobertura en temps real que es pot consultar des de la mateixa aplicació en els dispositius mòbils i també al web http://coberturamobil.gencat.cat

Podeu ampliar més informació a InnoGent