Més novetats del DNI 3.0: identificació de menors a la xarxa i expedició des del naixement

dnie-300x225La seguretat i la usabilitat són les dues claus del nou DNI 3.0 com a instrument d’identificació electrònica. Així ho va assegurar la setmana passada el director general de la Policia, Ignacio Cosidó, a la inauguració de la jornada “DNI 3.0: seguridad, funcionalidad y aplicaciones de los documentos de identidad españoles”, adreçada a institucions públiques i privades.

En aquest sentit, Ignacio Cosidó va defensar que “és objectiu comú de tots dos sectors -el públic i el privat- el proveir al ciutadà de seguretat en la seva identitat electrònica al món “, per la qual cosa va assegurar que “és necessària la col·laboració público-privada”.

Durant la jornada es va donar més informació sobre el nou DNI, com el fet que els nounats tindran el seu codi d’identificació personal que coincidirà amb el seu DNI, per així facilitar la seva seguretat des del naixement. A més, el DNI 3.0 permetrà certificar la identitat dels menors a Internet per a un ús segur i per assegurar que en xats específics per a menors d’edat no participen adults.

Així mateix, el nou DNI permetrà incloure-hi altres documents com el permís de conducció o la Targeta de la Seguretat Social, per tal de facilitar-ne l’ús i aconseguir un millor control i gestió de tots els documents.

A inicis d’any es presentava el nou DNI amb tecnologia sense contacte i  es començava a expedir a Lleida i Palència en mode pilot, des d’on ja s’han tramès gairebé 13.000 documents nous fins el moment. A la resta d’Espanya el DNI 3.0 es començarà a expedir durant el pròxim mes de juny i està previst que sigui l’únic model existent abans de finalitzar l’any.

Per a més informació, podeu consultar l’enllaç següent: Nota de Premsa Ministeri de l’Interior