Presentació d’idBCN: el nou sistema d’identificació en el mòbil de l’Ajuntament de Barcelona

El passat 19 de novembre de 2013, en el marc del Smart City Expo, l’Ajuntament de Barcelona va presentar el projecte idBCN que permet la identificació dels ciutadans mitjançant la descàrrega d’una “app” en dispositius mòbils. El director gerent del Consorci AOC, Àlex Pèlach va ser-hi present.

Des del Consorci AOC estem treballant amb l’Ajuntament de Barcelona per a integrar aquesta innovadora iniciativa dins dels sistemes d’autenticació i signatura electrònica que ja estem oferint per a que pugui ser reutilitzat per a qualsevol administració catalana de la forma més fàcil i ràpida.

Aquest nou capdavanter projecte que ara comença a caminar és un excel·lent complement amb el servei que està oferint el Consorci des del 2010 de signatura electrònica en telèfons mòbils mitjançant contrasenyes d’un sol ús enviades per SMS que actualment ja ha estat utilitzat en gairebé 300.000 tràmits de notificacions electròniques per 290 organismes públics que estan adherits al servei. Els principals usuaris són la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona i l’Organisme de Gestió Tributària de la Diputació de Barcelona que dona un servei mancomunat a més de 300 ajuntaments.

L’objectiu del Consorci AOC és oferir un servei integrat de validació d’identitats que inclogui totes les iniciatives públiques d’autenticació i signatura electrònica en dispositius mòbils, de la mateixa forma que als darrers anys des de CATCert s’ha ofert un sistema integrat de validació de certificats digitals que permet validar 15 prestadors de certificats digitals i 123 tipus de certificats diferents (perfils).

Els sistemes que té la voluntat d’integrar i potenciar en aquest servei de validació d’identitats amb dispositius mòbils són: contrasenya d’un sol per SMS, idBCN i PIN24h de l’Agència Tributària Estatal.

 

Vídeo de la presentació d’idBCN:  La identitat és una ‘app’ – YouTube.