Declaració de la renda amb l’idCAT

Com ja va sent habitual durant els darrers anys, des de CATCert enviarem (la propera setmana) una comunicació a tots els usuaris d’idCAT vigents informant-los que poden presentar la declaració de la renda per internet amb el seu certificat digital.

Durant la campanya de la renda el nombre d’emissions de certificats s’incrementa de forma significativa, donat que és un dels tràmits més destacats en l’ús de la signatura electrònica.

El termini per sol·licitar l’esborrany de la declaració i confirmar-lo comença el 10 d’abril i finalitza el 27 de juny si és ingressar o el 2 de juliol si és a retornar. Aquesta gestió es pot fer directament des del web de l’Agència Tributària amb el certificat idCAT.

Per la seva banda, el termini per presentar la declaració comença el 3 de maig i finalitza el 27 de juny si és a ingressar o el 2 de juliol si és a retornar.

Des de 2005, el nombre de declaracions de la renda presentades amb els certificats de CATCert ha tingut un augment molt significatiu. Aquesta dada significa que cada vegada hi ha més persones que fan servir els certificats digitals de CATCert per a realitzar tràmits telemàtics amb l’Administració. Es poden consultar tots els tràmits (més d’11.400 de 858 administracions diferents) amb els certificats digitals de CATCert a usos dels certificats de CATCert.