Quins sistemes d’identificació accepta el VÀLid?

• El VÀLid té classificats i integrats els següents sistema d’identificació. No obstant, cada administració usuària del servei pot decidir quins d’ells aplica:
    • idCAT Mòbil:  es tracta d’una solució del Consorci AOC, adreçada a l’autenticació d’usuaris i signatura electrònica, orientat al ciutadà i basat en l’enviament de paraules de pas d’un sol ús al seu telèfon mòbil, com a alternativa a l’ús dels certificats digital. El sistema ofereix un nivell de seguretat mig d’acord amb el que estableix l’Esquema Nacional de Seguretat. Pots obtenir més informació al següent enllaç: Portal de suport de l’idCAT Mòbil
    • Certificats digitals: els usuaris es poden identificar amb qualsevol certificat qualificat d’acord amb el Reglament 910/2014 d’Identificació i Serveis de Confiança. Més informació.
    • Cl@ve: És el sistema de gestió d’identitats que fa servir l’Administració General de l’Estat i que ofereix les següents modalitats:
      • Cl@ve PIN: Mecanisme d’identificació basat en l’enviament de paraules de pas d’un sol ús al telèfon mòbil.
      • Cl@ve Permanente: Usuari i password estable per a un us més freqüent
      • Identificació transfronterera eIdAS. Accés als mecanismes d’identificació notificats pels diferents estats membre de la Unió Europea.  Més informació
    • mobileID: es tracta d’una solució de l’Ajuntament de Barcelona que permet a la ciutadania identificar-se remotament de manera segura a través d’una identitat digital que es troba al seu telèfon mòbil. Tot i estar integrat tecnològicament amb el VÀLid, no es trobarà disponible per als ens públics fins que no concloguin les tasques de regulació jurídica del model de col·laboració que estan portant a terme l’Ajuntament de Barcelona i el Consorci AOC. Qualsevol usuari que disposi d’un smartphone connectat a internet (amb línia de dades o a través de Wi-Fi) podrà sol·licitar i utilitzar la seva identitat digital mobileID a través d’una aplicació, disponible per a iPhone i Android.Pots obtenir més informació al següent enllaç: Portal mobileID
Aquesta informació ha estat útil? NoSí
El 33% l'ha trobat útil (1778 vots)